Demokrasi Şehitleri anılıyor

Muğla Belediyesi ve Muğla Baro Başkanlığı,  Adalet ve Demokrasi Haftası çerçevesinde “Hukuk Devleti” konulu bir panel düzenliyor.Bugün saat 16.00’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan panele...

Demokrasi Şehitleri anılıyor

Muğla Belediyesi ve Muğla Baro Başkanlığı,  Adalet ve Demokrasi Haftası çerçevesinde “Hukuk Devleti” konulu bir panel düzenliyor.

Bugün saat 16.00’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan panele CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Muğla Baro Başkanı Avukat Mustafa İlker Gürkan konuşmacı olarak katılıyor.

Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “24 Ocak tarihi ülkemiz için en kara günlerden birisidir. 24 Ocak ülkemiz aydınlarından Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın katledildiği gündür. Uğur Mumcu, hak ve özgürlüklerin sağlanması, geliştirilmesi ve güvence altına alınması, demokrasinin olmazsa olmaz ilkesi olan laiklikten ödün verilmemesi için çalıştı. Atatürk’ün tam bağımsızlık ilkesini sonuna kadar savunan Uğur Mumcu’nun yeri hiçbir zaman doldurulamayacaktır. Gaffar Okkan ise, halkın içinden, kendisini halktan birisi olarak öne koymayı ilke edinmiş birisiydi. Polise olan güven duygusunu arttırmak için elinden gelen her türlü çalışmayı yapan Gaffar Okkan unutulmayacaktır.” Açıklamasını yaptı.

24 Ocak 1993'te öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990'da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24 Ocak-31 Ocak günleri arasındaki haftanın, demokratik kitle örgütleriyle birlikte, 'Adalet ve Demokrasi Haftası' olmasına karar verilmiştir. Bu hafta içinde düzenlene  etkinliklerde sadece Uğur Mumcu ve Prof Dr. Muammer Aksoy değil, Prof. Dr. Orhan Yavuz, Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu, Doç. Dr. Bedrettin Cömert, Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil, Cevat Yurdakul, Doğan Öz, Vedat Aydın,  Uğur Mumcu, Onat Kutlar, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Ali Gaffar Okkan, Dr. Necip Hablemitoğlu, Ümit Doğanay, Abdi İpekçi, İlhan Erdost, Kemal Türkler, Dr. Sevinç Özgüner, Ümit Kaftancıoğlu, Doç. Dr. Bahriye Üçok,  Çetin Emeç gibi isimlerde anılıyor.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.