Demirel sevgisini afişle dile getirdi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ölüm haberi Fethiye’deki sevenlerini de büyük üzüntüye boğdu. Süleyman Demirel’in ölüm haberini alan Kargı köyündeki Yörük müzesi sahibi Enver Yalçın üzerinde Demirel’in fötr...

Demirel sevgisini afişle dile getirdi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ölüm haberi Fethiye’deki sevenlerini de büyük üzüntüye boğdu. Süleyman Demirel’in ölüm haberini alan Kargı köyündeki Yörük müzesi sahibi Enver Yalçın üzerinde Demirel’in fötr şapkalı fotoğrafları bulunan dev bir afiş yaptırıp müzenin önüne astı.

Müzenin önünde bulunan Türk Bayrağını da yarıya indirerek tüm Türkiye’deki ulusal yasa katıldı. Yaptırdığı afişin üzerine “Başımız Sağolsun. Elveda Türkiye. Nerede bir su görsem, nerede bir yeşil yaprak görsem, nerede bir dönen teker görsem, nerede bir dumanı tüten baca görsem hep seni hatırlayacağım. Nur içinde yat barajlar kıralı sayın Demirel.. Enver Yalçın” yazdıran Enver Yalçın, "O'nun ölüm haberini alınca babam ölmüş gibi üzüldüm. Onun Fethiye’ye getirdiği hizmetler saymakla bitmez. Sadece onun getirttiği ören suyu tüm Fethiye ovasını sulamaktadır. Onu hiç unutmayacağım. Defin işlemi için Isparta’ya törene gideceğim. Gelince de ardından dualar okutup lokma yada yemekler dağıtacağım” dedi.

Yaptırdığı afişin önünde elinde fotoğrafıyla duygularını anlatan Enver Yalçın, "Demirel sevgisi bambaşka sevgidir. Fethiye’ye çok büyük hizmetleri olan 700 bin dönüm sulu tarımın 450 bin dönüm narenciye bahçesinin,43 bin 500 dönümde seranın Fethiye’de var oluşunun altında Ören sulamasıyla Yanıklar Kargı çayının sulaması yatar. Demirel’in getirdiği sularda yetiştirdik sebzelerimizi, meyvelerimizi yeşilliklerimizi. Dolayısıyla geçmişte çok su kıtlığı vardı bölgemizde. Demirel’i çok seviyoruz üzüntümüz çok büyük. Ne kadar arkasından fatiha okusak azdır. Nerede bir su görsek Demirel’i hatırlıyoruz, nerede bir yeşil yaprak görsek Demirel’i hatırlıyoruz. Sulardan dolayı Demirel’i hatırlayacağız. Hakikaten ülkemizde bütün tüten bacaların altında imzası olan kırat’ın ve Demirel’in imzası vardır. Demirel bizim için Atatürk’ten sonra gelen en büyük devlet ve siyaset adamıdır. Babamızı kaybetmiş gibi bir halimiz bulunmaktadır” dedi.

Demirel ile fotoğraf çektirmesini de ona duyduğu sevgiden diyen Enver Yalçın “Büyük bir devlet adamıyla Cumhurbaşkanıyla bir köylü çocuğunun fotoğraf çekilmesi çok mutlu edici bir olay bu fotoğrafı çocuklarıma, torunlarıma göstermek için devamlı saklayacağım” dedi.

Demirel’in Muğla, Fethiye ve diğer yakın illerdeki pek çok mitingine katıldığını bir türlü fötür şapkasını kapamadığını da söyleyen Enver Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Bende mitinglerinde fötür şapkasını kapmak için çok uğraştım. Çok mücadele ettim ama fotorü alabilmek bana nasip olmadı. Fotör de istedim ama heral de gönderdiğim mektup kendisine ulaşmadı. Koruma müdürlerinde kaldı. Ama mutlaka bir fotörünü temin edip müzemde sergilemek istiyorum. Zeytin, domates,biber, patlıcan,limon, mandalina, portakal, katmerlerden değişik ekmek çeşitlerinden zaman zaman Fethiye’deki kargo şirketleriyle kendisine gönderdim. Ayrıca zaman zaman Muğla’mıza ziyaretlerinde uçağına bıraktım kendisine de söyledim yani. Helal hoş olsun keşke sağ olsaydı da her gün gönderebilseydik. Bizim yetiştirdiğimiz her şeyin altında yeşilliğin bu güzelliğin onun getirdiği sular yatıyor. Hakkını ödeyemeyiz yani. Allah Rahmet eylesin sevdiklerinle aşağıda karşılaşmayı onlarla beraber cennette güzel bir köşede yer bulmasını diliyorum. Yüce Demirel’i kaybetmek gerçekten ülkemiz için büyük bir kayıptır. En azından fikir babasıydı. Allah nur içinde yatmayı hesabını en iyi şekilde vermeyi nasip etsin. Bu afiş cenaze namazı kaldırılıncaya kadar burada duracağı gibi her ölüm yıl dönümünde de bunu asacağız. Kısa zamanda da Fethiye’nin içerisinde iftar veya mevlüt gibi bir şey düşünüyorum”

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.