Demir’e “Barış,Emek,Sevgi ve Hoşgörü” ödülü

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Türk Başarı Ödülleri Kurulu tarafından bu yıl 10. Kez verilen “Nazım Hikmet Barış-Emek-Sevgi ve Hoşgörü” ödülüne layık görüldü.  Demir, ödül töreni öncesinde...

Demir’e “Barış,Emek,Sevgi ve Hoşgörü” ödülü

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Türk Başarı Ödülleri Kurulu tarafından bu yıl 10. Kez verilen “Nazım Hikmet Barış-Emek-Sevgi ve Hoşgörü” ödülüne layık görüldü.  Demir, ödül töreni öncesinde İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen, Girne Caddesi ile Ordu Bulvarı’nın kesiştiği noktaya yerleştirilen Türk ve dünya şairi Nazım Hikmet heykeli açılışına katıldı.  Demir, usta şairin ölümsüzleştirilmesine tanık oldu.

Onursal Başkanlığı’nı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yaptığı Türk Başarı Ödülleri Kurulu; İzmir’i Sevenler Platformu, İzmir 68’liler Platformu ve Ege Kültür Platformu’nun yaptı teklif doğrultusunda “10. Nazım Hikmet Barış-Emek-Sevgi- ve Hoşgörü Ödülü”nü CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir’e verdi. Ödül töreni, şairin 113. doğum gününde heykeli önünde düzenlendi.

“Nazım’ın hasretliği sürüyor”

Nazım Hikmet’in hasretliğinin devam ettiğini söyleyen Demir, “Nazım Hikmet cezaevinde aşklarına, ailesine, dünyaya ve insanlığa büyük hasretlik çekti. Bu hasretlik hala sürüyor” diye konuştu.

Nazım Hikmet’in adını taşıyan böyle bir ödüle layık görülmenin kendisi için gurur verici olduğunu sözlerine ekleyen ve teşekkür eden Demir, “CHP cezaevleri komisyonu olarak Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Muharrem Işık ile birlikte 160’a yakın cezaevinde yaklaşık 1600 mahkumu ziyaret ettik. Savaşsız, yoksulluğun yok edilmesi inancıyla Nazım Hikmet bu dünyanın herkese yeteceğine inanırdı. En çok da çocuklara inanırdı” dedi.

Nazım Hikmet’in “Söylesene Vera. Çocuklara sıkılan hangi kurşun kahpe değildir” şiirini okuyan Demir, Nazım Hikmet’in en çok çocuklara inandığını ifade etti. Gezi olaylarında ölen çocukları da hatırlatan Demir konuşmasına şöyle devam etti: “Gezi olaylarında olduğu gibi Anadolu’nun birçok yerinde çocuk ölümleri hala sürüyor. Ülkemizde çocuklar büyüyemeden ölüyorlar.”

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.