Demir’den soru önergesi

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Bodrum-Datça arasındaki deniz seferlerinin Körmen limanındaki inşaat nedeniyle aksamasını TBMM gündemine soru önergesi ile taşıdı.Demir yaptığı açıklamada, “Kıyı Tesislerine...

Demir’den soru önergesi

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Bodrum-Datça arasındaki deniz seferlerinin Körmen limanındaki inşaat nedeniyle aksamasını TBMM gündemine soru önergesi ile taşıdı.

Demir yaptığı açıklamada, “Kıyı Tesislerine İşletme İzni Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik” gereği seferler düzenlenen Bodrum ve Datça-Körmen rıhtımlarının, sahipleri veya işleticileri tarafından faaliyet izinleri bulunmaması, iki liman arasında seferlerin aksamasına neden olmaktadır. İlgili şirketin bu feribot seferlerini düzenleyebilmesi için ilgili yönetmelik kapsamında “hat izni” alması gerekmektedir. Daha önceden 23.06.2012 tarihinde alınan geçici “hat izni” 31.10.2012 tarihinde sona ermiştir. İzin süresinin dolması sebebiyle, daha önce Bodrum-Datça arasında haftanın 3 günü yapılan seferler yapılamamakta ve iki ilçe arasındaki mevcut deniz yolu ile ulaşım sağlanamamaktadır Körmen Limanı kullanma izin sözleşmesi 31.01.2011 tarihinde yat limanı inşası amacıyla hazine tarafından 2054 yılına kadar “Meersea Turizm Yatırım ve İşletmecilik A.Ş.”ye devredilmiştir. Bahsedilen firma, “onaylı imar ve uygulama projelerine göre” Körmen limanında bir tesis inşası faaliyeti içerisindedir. Bu nedenle de inşası tamamlanmayan bir tesise faaliyet izni verilmemektedir. Feribotlar faaliyet izni olamayan bir limana yanaştırılamadığından, deniz yolu ulaşımı aksamakta ve seferler düzenlenememektedir. Yat limanı projesi ile feribot yanaşma-rıhtım projesinin inşası ve tamamlanmasının uzun bir sürede gerçekleşeceği bilinmektedir. Seferler gerçekleştirilirken her türlü can ve mal güvenliği ile ilgili emniyet ve güvenlik tedbirleri açısından, Denizcilik Müsteşarlığı uzmanları tarafından 14.06.2012 tarihinde her iki limanda da yerinde inceleme ve tespitler yapılarak, denetleme tutanaklarında da bir sakınca olmadığı belirtilmiştir.

Bodrum-Datça arasında ulaşımın aksamaması için çözüm önerileriniz nelerdir? Seferlerin en erken hangi tarihte başlatılmasını planlıyorsunuz? Körmen limanındaki tesis inşaatının öngörülen bitim tarihi nedir? Bugüne kadar yatırımın tamamlanma oranı nedir? Her iki ilçe arasında hem ulaşımın hem de turizmin gelişmesini sağlayan feribot seferlerinin aksamaması için, bahsedilen proje tamamlanıncaya kadar “geçici faaliyet izni verilmesi” ve ilgili şirketin “hat izninin yenilenmesi” konularında, Bakanlığınız bünyesinde başlatılan çalışmalar var mıdır? Varsa nelerdir?” dedi.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.