Demir’den özelleştirme sorusu

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından cevaplandırılmak üzere Bodrum Yalıkavak’ta bulunan parsellerin özelleştirilmesi ile ilgili olarak soru önergesi verdi.“Muğla, Bodrum Yalıkavak...

Demir’den özelleştirme sorusu

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından cevaplandırılmak üzere Bodrum Yalıkavak’ta bulunan parsellerin özelleştirilmesi ile ilgili olarak soru önergesi verdi.

“Muğla, Bodrum Yalıkavak 532 Nolu Parselde, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile “imar değişikliği onaylanması” kararı verilmiştir. Konu hakkında aşağıdaki sorularımın cevaplandırılması gereği doğmuştur.” Diyen Demir, Bakan Güler’den şu sorulara cevap istedi:

-Muğla, Bodrum Yalıkavak 532 Nolu Parsel, 292 Ada 16 Nolu Parsel Bodrum’da denizin en temiz kaldığı koylardan bir tanesidir. Bu yerin özelleştirilmesinin nedeni nedir?

-Bir yılı aşkın süredir her türlü imar planlarının durdurulduğu Yalıkavak’a Özelleştirme Yüksek Kurulu doğrudan müdahale ederek, bu yer için imar planının değiştirilmesinin nedeni nedir? Bu yerin birilerinden kaçırılırmış gibi, aceleyle Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla imar planının değiştirilmesinin, rutin bir uygulama olmadığına göre, nedeni nedir?

-Belirlenen bölgede yat limanı, otel, cami, yol ve sağlık merkezi ile park ve dinlenme alanı yapılması planlanmaktadır. Bu arazi hazineye ait değil midir? Hazineye ait bu arazinin, imara açılma nedeni nedir?

-Hazineye ait ve imara açılan bu arazi kime ya da kimlere verilecektir?

-Anılan arazi nasıl verilecektir? İhaleye mi açılacaktır?

HABER: Türker Çermik

 

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.