Demir’den, Kanun teklifi

CHP Sağlık Sistemi, Hastaneler ile Hasta ve Engelli Haklarını İnceleme ve İzleme Komisyonu Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Antalya Milletvekili Dr. Niyaz Nefi Kara, İstanbul Milletvekili Dr. Ali...

Demir’den, Kanun teklifi

CHP Sağlık Sistemi, Hastaneler ile Hasta ve Engelli Haklarını İnceleme ve İzleme Komisyonu Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Antalya Milletvekili Dr. Niyaz Nefi Kara, İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, Kayseri MilletvekiliDr. Çetin Arık, Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Bursa Milletvekilleri Dr. Ceyhun İrgil ve Ecz. Erkan Aydın,CHP’li hekim milletvekilleriyle birlikte sağlık personeline yönelik şiddetin önlenmesi için Türk Ceza Kanununda değişiklik yapan kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Teklifin gerekçesinde, tehdit, yaralama, öldürme suç tipleri dışında, sağlık hizmetinin kesintiye uğratılmasını, sağlık personeline emir vermek, baskı yapmak, nüfuz icra etmek veya her ne suretle olursa olsun hukuka aykırı olarak etkilemeye teşebbüs etmek fiillerinin ayrıca ceza yaptırımına bağlanarak, sağlık personelinin mesleki bağımsızlık ve güvenlik içinde çalışması hukuksal koruma altına alınmasının amaçlandığı belirtildi.

Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık personeline yönelik şiddette her an yeni cinayetlerin işlendiği bir döneme gelindiğinin belirtildiği teklifte, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet geometrik bir biçimde artış gösterdiği, bu sebeple sağlık kuruluşları, yaşamın kurtarıldığı, hastalıkların sağaltıldığı, insancıl, barışçıl şifa yerleri olmaktan çıkıp, sağlık çalışanlarının yaşam ve sağlının her an tehlikede olduğu, çalışma barışının yok olduğu tehlikeli işyerlerine dönüştüğü ifade edildi.

Sağlık hizmetinin gereği gibi yürütülebilmesinin ancak güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarıyla mümkün olacağının belirtildiği gerekçede, “güvenli ve sağlıklı çalışma ortamı; sağlık hizmetinin sunulabilmesinin, bireylerin tedaviye ulaşma haklarını kullanabilmesinin bir diğer deyişle hasta haklarının korunmasının da ön koşulunu oluşturmaktadır” denildi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.