Demir: Üniversite asistanları umutsuz

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, üniversite asistanlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Demir, üniversitelerde akademik yaşamın taşeronları olarak görülen asistanların sorunlarının ne zaman çözüleceğini...

Demir: Üniversite asistanları umutsuz

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, üniversite asistanlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Demir, üniversitelerde akademik yaşamın taşeronları olarak görülen asistanların sorunlarının ne zaman çözüleceğini sordu.

2016 bütçesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi kapsamında YÖK bütçesi üzerinde değerlendirmelerde bulunarak, üniversitelerin sorunlarına dikkat çekmişti. Kendisi de üniversiteden gelen Demir; “Üniversitenin tüm bileşenlerinin sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor. Bu kapsamda üniversitelerde akvaryumun çöpçü balıkları olarak görülen asistanların sorunlarını gündeme getiren Demir, akademik yaşamın taşeronları asistanların umutsuz, mutsuz ve karamsar olduğunu belirtti. Özellikle istihdamlarındaki üç başlılığa dikkat çeken Demir, 50/dli asistanların sorunları çok fazla. Mesleki güvenceleri olmadan çalışıyorlar. Her an kapının önüne konulma kaygısıyla nasıl akademik araştırma yapılabilir?” diye sordu. Demir, asistanların sorunlarının ne zaman çözülecek dedi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.