Demir: Öğretmenlerin ücretleri iyileştirilmelidir

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 2016 bütçesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya ücretli öğretmen sayısı ve boş olan okul binalarının durumunu sormuştu.Bakan...

Demir: Öğretmenlerin ücretleri iyileştirilmelidir

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 2016 bütçesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya ücretli öğretmen sayısı ve boş olan okul binalarının durumunu sormuştu.

Bakan Avcı, Demir’e verdiği yanıtında Türkiye’de 45.351 ücretli öğretmenin görev yaptığını, çeşitli nedenlerle boşalan okul binalarının kullanımının bakanlık hizmetlerinde kullanımının esas olduğu yanıtını verdi.

2016 bütçesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri esnasında Demir yaptığı konuşmada, ücretli öğretmenlerinin ücretlerinin oldukça düşük olmasına dikkat çekerek, “bugün öğretmenlerimizin yaklaşık yüzde 35’i kredi almak zorunda kalıyor. Öğretmenlerimizin üçte biri meslekleri dışında işleri yapmak zorunda kalıyor. Öğretmenlerin koşullarının iyileştirilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır? Türkiye’de kaç ücretli öğretmen vardır?” sorularını sordu.

Demir’in sorusuna yazılı olarak yanıt veren Bakan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında çalışan ücretli öğretmen sayısının 45.351 olduğunu belirtti.

Özellikle köy ve mahallelerde boş kalan okulları da gündeme getiren Demir, “Köylerde yani öğrenim olmayan ama bahçeleri metruk, görüntüleri çevre kirliliği yaratan ve çocukların oynarken çocukları için çok tehlikeli olan yerler var. Bu okulların planlaması yapılacak mıdır?” sorusunu sorarak, eğitimin 12 yıla çıkarılmasının ardından ortaya çıkan sorunları dile getirdi.

Demir’in sorusuna yanıt veren Bakan Avcı, çeşitli nedenlerle boşalan bazı okul binalarının öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı hizmetlerinde kullanımının esas olduğunu belirterek, söz konusu binaların korunması konusunda sorumluluğun il milli eğitim müdürlüklerinde olduğunu, bu konuda köy/mahalle muhtarlıklarınca her türlü tedbirin alındığını kaydetti. Bakan Avcı, ayrıca boşalan binaların kamu zararına yol açacağını iddia ederek, atıl durumdan kurtarılması için bakım, onarım ve işletim giderlerinin kullanan tarafından karşılanması, fiziki yapılarında değişiklik yapılmaması, üçüncü şahıslara verilmemesi, kiraya verilmemesi, ticari amaçlı faaliyetlerde kullanılmaması ve eğitim-öğretim hizmetlerinde ihtiyaç duyulduğunda boşaltılması kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarına geçici olarak verilebileceğini belirtti.

 

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.