Demir: Milli Mücadele için direnen ruha sahip çıkmalıyız

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucu Büyük Önderemiz Atatürk’ün Ankara’ya ilk ayak bastığı gün olan 27 Aralık’ın 95. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada; “ Milli Mücadele...

Demir: Milli Mücadele için direnen ruha sahip çıkmalıyız

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucu Büyük Önderemiz Atatürk’ün Ankara’ya ilk ayak bastığı gün olan 27 Aralık’ın 95. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada; “ Milli Mücadele için direnen ruha sahip çıkmalıyız.” Dedi.

Demir, açıklamasında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:Ulu Önder Atatürk, 95 yıl önce bugün, 27 Aralık 1919’da Ankara’ya ayak basmıştır.

Ülkenin dört bir yanında çetin bir savaşın hüküm sürdüğü o yıllarda, Atatürk kurtuluşun adımlarını Ankara’dan başlatmıştır. Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Anadolu insanının bağımsızlık ve işgale direnme azminin vücut bulmuş halidir. O günden sonra Ankara, Türk milletinin kurtuluş mücadelesinin kalbi, Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi, kültürel ve sosyal merkezi haline gelmiştir.

Bir bozkır kenti olan Ankara tüm cephelere eşit uzaklıktaydı. Yurdun tam ortasında olması sebebiyle de ulaşım, haberleşme açısından çeşitli olanaklara sahipti. Bu açılardan Ankara, ülkenin zor günlerini aydınlığa çıkaracak kurtuluş mücadelesinin yönetilmesi için uygun koşullara sahip bir kent özelliği taşıyordu.

Ülkemizin bugünleri, Atatürk’ün geniş öngörü ve ileri görüşlülüğü sayesinde başlatılan bu mücadeleye çok şey borçludur. Aydınlığa, güzele, eşite ve doğruluğa olan inanç ve tüm bunlar için mücadele azmi, Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük mirastır.

Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara ulaşması için bizlere düşen, 27 Aralık 1919 günü milli mücadele için direnen ruha sahip çıkmak olacaktır.

Bizler, Atamızdan aldığımız bu büyük mirası onurla taşıyoruz. Tam bağımsız, aydınlık, demokratik ve eşit bir ülke yaratma hedefine ulaşmak için mücadeleci ruhumuzla direniyoruz. Sözde değil özde demokrasinin yaratılması için savaşıyoruz.

Ankara’ya gelişinin 95. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve gazilerimizi minnetle anıyor; başta Ankaralılar olmak üzere bütün yurttaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.