Demir: Hiçbir parti Türkiye’yi hükümetsiz bırakamaz

CHP Muğla Milletvekilleri Prof. Dr Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan Ortaca İlçe örgütüne teşekkür ziyaretinde bulundular. Toplantıda konuşan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, hiç bir partinin kırmızı çizgiler...

Demir: Hiçbir parti Türkiye’yi hükümetsiz bırakamaz

CHP Muğla Milletvekilleri Prof. Dr Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan Ortaca İlçe örgütüne teşekkür ziyaretinde bulundular. Toplantıda konuşan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, hiç bir partinin kırmızı çizgiler ve daha ağır şartlar ileri sürerek Türkiye’yi hükümetsiz bırakma lüksüne sahip olmadığını vurguladı.

CHP Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan’ın ziyaretinde Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya’nın yanı sıra partililer de hazır bulundu. Güzel bir seçim süreci yaşandığını belirten CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya; ‘’Genel merkezimizin hazırladığı program çerçevesinde güzel bir seçim süreci yaşandı. Ben öncelikle hepinize hem ön seçimde, hem de seçim sürecinde yaptığınız katkılardan dolayı, gösterdiğiniz özveriden dolayı, örgütüm adına sizlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Seçimin sonucunu çok değişik irdeleyen arkadaşlarımız var. Ben o konuya girmeyeceğim. İlerleyen günlerde ilçe kongre süreçleri başlayacak. O süreçte bunlar uzun uzun tartışılacaktır ama seçimden başarı ile çıkan iki milletvekilim bugün sizlere hem teşekkür edecekler hem de içinde bulunduğumuz durumu değerlendirecekler’’ dedi.

Daha sonra konuşan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, hükümetin kurulması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hiç bir partinin kırmızı çizgiler ve daha ağır şartlar koşarak Türkiye’yi hükümetsiz bırakma lüksüne sahip olmadığını vurgulayan Demir, ‘’Değerli hemşerilerim, partililerim. İkinci dönemde de sizleri ve Muğla’mızı Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil etme onurunu verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Buna layık olmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Özellikle ön seçimde gerek örgütüm, gerek delegelerim, gerek kadın kollarım, büyük bir çaba ve gayretle Muğla’mızda birinci çıkaran bir ilçe olarak sizlere minnettarlığımı belirtmek isterim. Değerli arkadaşlar genele baktığımızda bizim 4. Milletvekilini çıkarabilmemiz gerekiyordu. Maalesef geçen dönem MHP’yi destekleyeceğiz diye, bu sefer HDP’yi destekleyelim barajı aşsınlar derken bir milletvekilinden yine olduk. Türkiye genelinde de CHP anaç bir parti olarak Demokrasiyi koruma Cumhuriyete sahip çıkma duygusu ve dürtüsü ile yine istediği başarıya ulaşamadı. Bizim bu seçimlerde ki beklentimiz yüzde 30 civarındaydı. Biz 170, 200 Milletvekili alsak başımızda bu korku imparatorluğunu oluşturan iktidarın ve Cumhurbaşkanının baskıyı arttırarak devam etme çabası olacaktı. O nedenle biz CHP olarak Türkiye’nin önünü açtığımız, demokrasiyi açtığımız kanısındayım. Bugün hiç bir parti kırmızı çizgiler ve daha ağır şartlar koşarak Türkiye’yi hükümetsiz bırakma lüksüne, hakkına sahip değil. Çünkü halk Türkiye normalleşmeli, uzlaşmalısınız dedi’’ diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise; parti olarak hem Muğla’da hem de Türkiye genelinde yeterli oyu alamadıklarını belirterek “Bu seçimde laikliği dile getirmekle beraber sosyal politikaları da toplum ile paylaştık. Çok önemli taahhütlerimiz vardı seçim bildirgemizde. İnsanların bilinç altında şu oluştu ya HDP barajı aşacak yada Türkiye’ye diktatörlük gelecek. Bizim partimize de mensup çok sayıda insan oy verdi HDP’ye” diye konuştu.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.