Demir, emekli hekimlerin sorunları dile getirdi

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Plan ve Bütçe Komisyonu Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde emekli hekimlerin sorunlarını dile getirdi. Demir, hekimlerin aldıkları maaşın özlük haklarına yansıtılmamasından...

Demir, emekli hekimlerin sorunları dile getirdi

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Plan ve Bütçe Komisyonu Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde emekli hekimlerin sorunlarını dile getirdi. Demir, hekimlerin aldıkları maaşın özlük haklarına yansıtılmamasından kaynaklı olarak emeklilerin çok büyük zorluklar yaşadığını dile getirdi.

Hekimlerin, yürütmekte oldukları görev itibariyle son derece büyük bir sorumluluk üstlendiklerini belirten Demir, “sağlık teşkilatının olmazsa olmaz niteliğe haiz olan yürütmekte oldukları görevlerin sorumluluğuna nazaran, Tıp eğitimi almamış daha alt görevlerde çalışan diğer memurlarla neredeyse aynı miktarda ve hatta birçoğundan çok daha az maaş ve özlük hakları almaktadırlar” dedi. Demir, hekimlerin emeklilik maaşlarının, verdikleri emek ve bunun sonucunda halkımıza verdikleri hizmet ile bağdaşmadığını söyledi.

Emekli hekimler açısından eşitsiz bir durum olduğunu ifade eden Demir, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na emekli hekimlerin durumlarının iyileştirilmesi konusunda çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.