Demir çubuk silah sayıldı

Muğla’da 10 Ekim 2012 günü otogar tuvaletinde görevli 52 yaşındaki Musa Durna’yı, 1 TL ücret vermemek için demir çubuk ve yumrukla darp ettikleri ileri sürülen birisi kadın 5 kişinin yargılanmasına başlandı.Muğla Sulh...

Demir çubuk silah sayıldı

Muğla’da 10 Ekim 2012 günü otogar tuvaletinde görevli 52 yaşındaki Musa Durna’yı, 1 TL ücret vermemek için demir çubuk ve yumrukla darp ettikleri ileri sürülen birisi kadın 5 kişinin yargılanmasına başlandı.

Muğla Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, “kasten yaralama” ve “silahla kasten yaralama” suçlarından tutuksuz yargılanan Ş.D., eşi H.D., kardeşi T.D. ile darp edilen Musa Durna ve avukatı hazır bulundu. Zanlılardan S.D. ve Ü.D. ise duruşmaya katılmadı.

Musa Durna’yı darp ettiklerini kabul eden zanlı H.D., “Eşim beni arayarak, tuvalet görevlisinin kendisine küfrettiğini söyledi. Kardeşlerimle birlikte Musa Durna’nın çalıştığı terminale gittik. Eşim otogarda oturmuş ağlıyordu. Tuvaleti işleten Musa Durna’ya eşime neden küfrettiğini sordum. Musa içeriden aldığı üzerine kırmızı renkli hortum geçirilmiş demir çubukla üzerime yürüdü. Ben de demir çubuğu tutup ona vurdum. Musa içeriye kaçınca bizde peşinden içeriye girdik. Kardeşim T.D. iki kez, Ü.D. de bir kez Musa’ya vurdu. Ancak diğer kardeşim S.D.’nin vurup vurmadığını hatırlamıyorum” dedi.

Sanıklardan Ş.D., Musa Durna’nın kendisine küfrettiğini ileri sürerek, “Bana küfretti. Ben de şikayetçiyim” diye konuştu.

Tuvalet görevlisi Musa Durna küfür ettiği yönündeki iddiaları kabul etmeyerek, güvenlik kamerası görüntülerinin izlenmesini ve ses kaydının dinlenmesini talep etti.

Ş.D.’ye tehdit ve hakarette bulunmadığını anlatan Musa Durna, şunları söyledi:

“Ben emekliyim, ancak arada bir otogar tuvaletinde çalışırım. Olay günü Ş.D., çocuklarıyla birlikte tuvalete geldi. Çıktığında ödeyeceği ücret konusunda kendisiyle tartıştım. Ancak hakaret ve tehditte bulunmadım. Bir süre sonra diğerleri geldi. İçlerinden birisi başıma yumruk vurdu. Bunun üzerine içeriye kaçtım. Ancak diğer sanıklar turnikeden atlayıp içeri girdiler. Bana yumruk atan şahıs, başıma demir çubukla vurdu. Sersemleyip yere yığıldım. Diğerleri de bana tekme ve yumruklarla vurdular. İşyerindeki kamera kayıtlarında vuran kişiler tespit edilmiştir. Demir çubuk benim oturduğum yerde duruyor. Ben demir çubukla diğer kişilere vurmaya çalışmadım. Sanıklardan şikayetçiyim.”

“Demir çubuk silah niteliğinde”

Bilir kişi İ.T., olayda kullanılan demir çubuğun silah niteliğinde olduğunu söyledi.

Demir çubuğun inşaatlarda kullanıldığına dikkati çeken İ.T., “Demir çubuk 50 santimetre uzunluğunda ve ortalama bir kilogram ağırlığında olup, saldırı ve savunma amaçlı kullanıldığında silahtan sayılabilecek niteliktedir” dedi.

Mahkeme heyeti, güvenlik kamerası görüntülerinin izlenmesi, ses kaydının dinlenmesi ve duruşmaya katılmayan iki sanığın zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı 10 Mayıs 2013 tarihine erteledi.

Olay nasıl olmuştu

Muğla’da 10 Ekim 2012 günü otogar tuvaletinde görevli 52 yaşındaki Musa Durna, tuvalete girmek isterken iki çocuğunu kucağına alan Ş.D. isimli bayana 1 lira atarak turnikelerden geçmesini istemiş, bayanın itiraz etmesi üzerine çıkan tartışma sonunda bayanın eşi ve kardeşleri tarafından demir çubuk ve yumruklarla darp edilmişti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Musa Durna’nın başına 22 dikiş atılırken, vücudunda da morluklar oluşmuş ve bir hafta iş görmez raporu almıştı. Yaşanan olay tuvalette bulunan güvenlik kameralarına saniye saniye yansımıştı.

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.