Demir, Bakana işçi alımlarını sordu

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, çeşitli tartışmalara konu olan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine işçi alımlarını meclise taşıdı. “Muğla İş-Kur Müdürlüğü, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik...

Demir, Bakana işçi alımlarını sordu

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, çeşitli tartışmalara konu olan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine işçi alımlarını meclise taşıdı. “Muğla İş-Kur Müdürlüğü, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine yeni alınacak 160 kadrolu işçi için, 490 kişilik “iş başvuru listesini” 18 Ocak 2013 tarihinde internetten açıklamıştır.

Açıklanan listede, işe alınacak 490 işçi adayının yüzde 70’inin yani yaklaşık 350 kişinin, Muğla doğumlu olmayan ve dışarıdan gelen kişiler olduğu belirtilmektedir. YEAŞ'ınaçıkladığı işçi alımıyla ilgili listelerin ardından, nüfus idaresi ile yapılan görüşmelerde, sınava başvuru yapan çoğu işçi adayının 4 Ocak 2013 ve 15 Ocak 2013 tarihleri arasında, ikametgahınıMuğla’ya taşıdığı iddiaları da mevcuttur. Yatağanlılar başta olmak üzere, Muğlalı yurttaşlarbu durumdan şikayetçidir.

Konunun çözüme kavuşması için yetkililere seslenen bölgedeki taşeron işçiler, 150’ye yakın dilekçeyle Yatağan Kaymakamlığı’na başvurmuş ve bu başvuruların, YEAŞ, İş-Kur ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na iletildiği öğrenilmiştir.” Diyen Demir, Meclise verdiği soru önergesi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’da şu sorulara cevap istedi:

-Adı geçen termik santrallere işçi alımları başvurularında “usulsüzlük yapıldığı” iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-İddialara göre, 2013 yılının Ocak ayı ortasına kadar ikametlerini Muğla’ya aldıran işçiler olduğu doğru mudur? Doğru ise bu kişiler tespit edilmiş midir? İddialar doğru ise, işçi alımları neden bölge halkından değil de il dışından gerçekleştirilmiştir?

-Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine başvuran işçilerin AKP’ye üye olmalarının istendiği ve AKP’li olanlara öncelik tanındığı iddiaları doğru mudur? Listede açıklanan işçi adaylarından kaçı AKP’li ve kaçı diğer partilerdendir?

-Bakanlığınıza ulaştığı öğrenilen yaklaşık 150 şikayet dilekçesi ile ilgili olarak, Bakanlığınız bünyesinde herhangi bir çalışma başlatılmış mıdır?

-Bölgedeki işsiz vatandaşların, adı geçen termik santrallerde ya da bölgedeki başka kurumlarda istihdamı için Bakanlığınız bünyesinde hangi çalışmalar yapılacaktır?

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.