Demir, Bafa Gölünü inceledi

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Muğla’nın Milas ile Aydın’ın Söke ilçeleri sınırlarında bulunan Bafa Gölü’nde meydana gelen kirlilikle ilgili incelemelerde bulundu.Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir,...

Demir, Bafa Gölünü inceledi

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Muğla’nın Milas ile Aydın’ın Söke ilçeleri sınırlarında bulunan Bafa Gölü’nde meydana gelen kirlilikle ilgili incelemelerde bulundu.

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve çevre gönüllülerinden oluşan heyet, Bafa Gölü’nde bir araya gelerek, Büyük Menderes Nehri Deltası’nın gündeydoğusunda kalan Bafa Gölü’ndeki aşırı kirliliği yerinde gözlemledi.

Yaptıkları incelemeler sonucunda Bafa Gölü’nün azot ve fosfor dengesinin bozulduğunu belirten Demir, Bafa Gölü’nün çevresinde 325 bitki, 261 kuş, 22 sürüngen ve 19 memeli türü hayatını sürdürdüğünü belirtti. Demir, geniş bir ekosisteme sahip Bafa Gölü’ndeki kirliliğin her türlü canlı hayatını bitirebilecek kadar hayati tehlikede olduğuna işaret etti.  Gölün içler acısı durumunun turizmi de olumsuz etkilediğini ifade eden Demir, “acil olarak önlem alınmazsa bölgede turizm de bitme noktasına gelecektir” dedi.

Yapılan incelemenin ardından Gölyaka Köyü’nü ziyaret eden heyet, köylülerin sorunlarını dinleyerek ziyaretlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.