Demir: Atamalarda kanunsuzluklar sürüyor

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 22 Ekim 2014 tarihli TBMM Genel Kurulu’nda okul müdür atamalarındaki torpilleri gündeme taşıdı.Okul müdürü atamalarında ilk defa ve yeniden görevlendirilecek olan okul...

Demir: Atamalarda kanunsuzluklar sürüyor

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 22 Ekim 2014 tarihli TBMM Genel Kurulu’nda okul müdür atamalarındaki torpilleri gündeme taşıdı.

Okul müdürü atamalarında ilk defa ve yeniden görevlendirilecek olan okul müdürlerine uygulanan sözlü sınavlarda yaşanan hukuksuzluklara dikkat çeken Demir, bir skandalın da Muğla’da yaşandığını belirtti. Demir, okul müdürlüğünü kazanan isimlerin daha mülakatlar bile yapılmadan belli olduğunu ifade etti.

İddiaların doğru olup olmadığını soran Demir, “bu hukuksuzluğun sonuçlarının ne olacaktır, bu işlemi yapan kamu görevlileri hakkında bir işlem başlatılacak mıdır?” dedi.

“Okul müdürü atamalarında yaşanan torpiller bu kez ilk defa ve yeniden görevlendirilecek olan okul müdürlerine uygulanan sözlü sınavlarla devam ediyor.

Muğla’da okul müdürlüğünü kazanan isimler daha mülakat yapılmadan belli. Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelen listeler komisyon başkanları aracılığıyla diğer komisyon üyelerine bildiriliyor ve listelerde yer alan isimlerin mülakatı kazanması sağlanıyor.

Muğla’da müdürlük mülakatında Komisyon Başkanı Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, komisyonun göreve başlamasından önce komisyon üyelerine, “İlçe Milli Eğitim Müdürleri kimlerle çalışmak istediklerini belirlediler. Hatta kimin hangi okula atanacağı belirlendi. Biz de bu isimlere bu puanları vereceğiz” dediği iddia ediliyor. Yaşanan bu hukuksuzluğu onaylamayan komisyon üyesi Ali Öğütveren,  Muğla Valiliği’ne tüm bu yaşananları anlatan bir dilekçe ile istifa etmiştir.” Diyen Demir, ilgili bakanlıktan şu sorulara cevap istedi:

-Bu iddialar doğru mudur? Böylesi bir hukuksuzluğun sonuçları ne olacaktır?

-Bu hukuksuzluğu yapan kamu görevlileri hakkında herhangi bir işlem başlatılacak mıdır?

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.