Demir: 6 Oka 6 vekil yakışır

2015 genel seçimleri için Muğla’nın ilçelerini sırayla gezen CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, seçim çalışmalarına Köyceğiz’de devam etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6 okuna 6 milletvekili yakıştığını...

Demir: 6 Oka 6 vekil yakışır

2015 genel seçimleri için Muğla’nın ilçelerini sırayla gezen CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, seçim çalışmalarına Köyceğiz’de devam etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6 okuna 6 milletvekili yakıştığını belirten Demir, Köyceğiz’de sokak sokak, kapı kapı dolaşarak esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. 24. Dönem milletvekili olarak TBMM’nde halkının vekili olduğunu ifade eden Demir, “Biliyorsunuz ben bitirmekte olduğumuz 24. Dönem TBMM de sizin vekiliniz olarak gerek Ankara’da gerek Türkiye’de  gerek bölgemizde elimden gelen çabayı gösterdim. Siz partililerim de ‘hocam senin bir dönem daha gitmen gerekiyor. Gençleri yetiştireceksin’ dediniz. Önüme bir genç verdiler arkama bir genç verdiler. İnşallah en az 4 milletvekili ile meclise gideceğiz.  Muğla’dan 6 oka 6 milletvekili götüreceğiz ve 8 Haziran’da da  Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapacağız. Bundan hiç kuşku duymayın” dedi

“Kimse ben yoksulum demeyecek”

Seçim kampanyaları için iki yıl boyunca yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Demir, “Gerçekten 2 yıldır çalıştığımız yaşanacak bir Türkiye sözü ve programını hazırladık. Bu programı herkes okumalı. O kadar önemli ki herkes kendisini bu programda bulabilir. Emekli, asker, çiftçi, kadın, aile, yoksul, genç herkes var” dedi. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının ilk 4 maddesinin değiştirilemez olduğunu söyleyen Demir konuşmasının devamında şunları söyledi: “ Anayasanın 2. Maddesi diyor ki: “Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti.” Yani devletimiz sosyal bir hukuk devletidir. Bu ne demek? Bu ülkede kimsenin aç yatmaması, yoksul gezmemesi ve başkasına el açmaması anlamına geliyor. Her Türk vatandaşının ben geçinemiyorum,  ben yoksulum, evimde çorba pişmiyor dediği zaman anayasal olarak bunu anayasal olarak isteme hakkı var. Sosyal devlet olmanın bir gereği budur.”

Bu ülkeyi yönetenlerin bu ülkede yoksul insan bırakmaması gerektiğini belirten Demir, “ama gelin görün ki anayasanın 2. Maddesine göre AK Parti iktidarı 13 yıldır bu görevi yapmadı. Yoksulluğu yok etmedi tam tersine yoksulluğu arttırdı. Gelir dağılımındaki makas küçülttüğünde, aç ve yoksul insan olmayacak. Türkiye huzur ve mutluluk ülkesi olacak. Bu sosyal devletin yapması gereken en önemli görevlerdendir.  CHP’nin sosyal politikalarının içerisinde en önemli konu yoksulu olmayan bir Türkiye yaratmaktır. Türkiye de ki zenginliği hep beraber paylaşacağız” dedi.

“Hakkınızı alacaksınız”

11 milyon emekli olduğunu söyleyen Demir, Cumhurbaşkanının yaptığı simit hesabını hatırlatarak, “Bir simit bir çay yeseler 900 lira asgari ücret. Ne yapsın bu vatandaş asgari ücreti 1500 lira yapacağız. Vatandaşlar ne yapıyor, yetmeyince gidiyor bankadan kredi alıyor. Borçlanıyor. Emeklilerimizin haklarını intibak yasasıyla düzleyeceğiz. Avrupa’nın emeklisi gibi emeklerinin karşılığı iki bayram ikramiye vereceğiz emeklilerimize. Bu emeklilerimize kimsenin verdiği bir lütuf değil bu ülkedeki onurlu her vatandaşın hakkıdır. CHP 8 Haziran’da emeklilerin hakkını verecek” dedi.

“İktidar Metal Yorgunluğu çekiyor”

Tarımın, çiftçiliğin Türkiye’de bitirildiğini belirten Demir, “Üreten bir Türkiye için tarımda aile işletmeciliğini yeniden canlandıracağız. Tarımı yeniden canlandıracağız.” dedi. İktidarın metal yorgunluğu çektiğini söyleyen Demir, “Gelin oy verin, Köyceğiz’in çocuğu Burak Erbay’ı da meclise götürelim. 7 Haziran’da sandığa gidiyoruz, bir veriyoruz, 8 Haziran’da iki alıyoruz.  Yaşanacak bir Türkiye için 7 Haziran’da AK Parti hükümetini alkışlayarak gönderiyoruz. 8 Haziran’da da alkışlayarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.