DEĞERLER EĞİTİMİ KONFERANSI YAPILDI

Uluslararası Eğitimciler Derneği ve Muğla Altınbaşak Derneği tarafından İl Özel İdare Salonu’nda “Değerler Eğitimi” konulu konferans düzenlendi.Düzenlenen konferansa Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Milli...

DEĞERLER EĞİTİMİ KONFERANSI YAPILDI

Uluslararası Eğitimciler Derneği ve Muğla Altınbaşak Derneği tarafından İl Özel İdare Salonu’nda “Değerler Eğitimi” konulu konferans düzenlendi.

Düzenlenen konferansa Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Milli Eğitim Şube Müdürleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Ayhan İnak geleceğimiz gençlerinin değerler eğitimi konusu üzerinde durdu. İnak,”Her genç bu ülkenin geleceğidir. Değersiz genç yoktur, henüz değeri keşfedilmemiş genç vardır. Nakış işler gibi gençleri işlemeliyiz.” dedi. Öğretmenlerin bu konuda yol gösterici olduklarını söyleyerek üzerlerine büyük görevler düştüğünü belirtti. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, değerleri yaşat ki toplum yaşasın sözleriyle konuşmasına son verdi.

Bir diğer konuşmacı ise Isparta Milli Eğitim Denetmeni Necati İlmen idi. Değerler eğitiminin insanlaştırma sanatı olduğunu; kalbe, zekâya, iradeye hitap etmesi gerektiğini belirtti. İlmen,”Eğitim sistemi haz merkezli olduğu takdirde gelecekte burnundan kıl aldırmayan nesiller olur.Bireysel gelişime değil, toplumsal gelişime önem vermeliyiz. 22 yaşındaki bir genç bugün 130 yıl hapis istemi ile yargılanıyorsa toplum olarak değerler eğitimini bir daha düşünmeliyiz. Gençlik döneminde hisler hakim olduğu için hapishaneler gençler ile dolu. Gençlere değerlerimizi anlatmalı ve yaşatmalıyız çünkü güzel değerler yansır, çevreye hayat enerjisi olur.” dedi.

Konferans sonunda konuşmacılara ve İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’a özel hat yazımlı özlü sözlerden oluşan tablolar hediye edildi. Çınar, dinleyici ve konuşmacılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “Değerler Eğitimi”nin Milli Eğitimin amaçları arasında yer aldığını bu sebeple Muğla Projesi kapsamında “Muğla’ya Değer” çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.