Datça’nın su sorunu çözülüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çeken Datça İlçesinde başlattığı yeni içme suyu hat çalışmasıyla birlikte bölgenin su sorununu gideriyor.Muğla Büyükşehir Belediyesi,önemli turizm...

Datça’nın su sorunu çözülüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çeken Datça İlçesinde başlattığı yeni içme suyu hat çalışmasıyla birlikte bölgenin su sorununu gideriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi,önemli turizm merkezlerinden biri olan Datça İlçesindeki su sıkıntısının çözümü için çalışma başlattı. Geçtiğimiz yaz yeraltı kaynaklarının azalması ve nüfus artışına bağlı olarak su tüketiminin yükselmesi nedeniyle Datça İlçesinin birçok noktasında su sıkıntısı yaşanmıştı. Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından aralıksız devam eden 82 saatlik çalışma sonucunda, su sorunu geçici olarak çözülmüş vatandaşlar kesintisiz olarak su hizmeti almaya devam etmişti.

Reşadiye’ye yeni hat

İlçede uzun süreli su kesintileri yaşanmaması için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün verdiği talimatlar doğrultusunda, MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerekli projeler hazırlandı. Hazırlanan projeler doğrultusunda Datça İlçesini besleyen ana deponun bulunduğu Reşadiye Mahallesinde 2 bin 300 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı yapılıyor. Bu hattın yapımı için yüklenici firmaya yer teslimi yapılırken çalışmanın kısa sürede başlayacağı belirtildi.

Bölgede bulunan iki sondaj kuyusunun devreye alınarak saniyede 25 litre su elde edilmesi ile birlikte Datça İlçesinin yaz nüfusunun ihtiyacını karşılayacak olan su sağlanmış olacak. Bunun yanı sıra bölgedeki sondajların suyu depoya aktarabilmesi için yeni enerji nakil hattı ve 2 adet terfi binasının yapımına da önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.