Datça’nın sorunları çözülüyor

Datça’nın en önemli sorunlarından olan hastane ve öğrenci yurdu sorunu çözüme kavuşturuluyor.Datça’da yıllardır sorun olan ancak bir türlü sonuca ulaşamayan hastane ve öğrenci yurdu sorunu bitiyor. İlçe Kaymakamı Hamdi...

Datça’nın sorunları çözülüyor

Datça’nın en önemli sorunlarından olan hastane ve öğrenci yurdu sorunu çözüme kavuşturuluyor.

Datça’da yıllardır sorun olan ancak bir türlü sonuca ulaşamayan hastane ve öğrenci yurdu sorunu bitiyor. İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hadi Akın ve Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Başaran, Özcan Yılmaz Turizm Meslek Lisesi yanına yapımına başlanan 24 erkek ve 24 kız öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.

İnşaatı yapan yetkililerden bilgi alan Kaymakam Hamdi Üncü, “Yıllardır sorun olan öğrenci yurdu sorunu bu yurdun yapımıyla ortadan kalkacak. Maliyeti 2 milyon 47 bin 899 TL’ye mal olacak yurt 2016 yılında bitirilerek öğrencilerin konaklaması sağlanacak” dedi.

Öğrenci yurdu inşaatındaki incelemelerinin ardından Datça Devlet Hastanesi’ne geçen İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, burada yapımı tamamlanan 30 yatak kapasiteli yeni binayla ilgili olarak Başhekim Çağatay İnan’dan bilgi aldı.

Başhekim Çağatay İnan, “Hastane 25+5 toplam 30 yatak kapasitesiyle Muğla bölgesinin en modern hastanesi niteliğinde olacak. Modern hasta odaları, muayene odaları modern ameliyathanesi, modern doğum odası ve modern yoğun bakım ünitelerinden oluşan hastanemizde her türlü sağlık hizmeti vermek amacındayız. Yıllardır başka illere ve ilçelere giden hastalarımız artık gitmeyecek. Modern acil servis sayesinde hastalarımız ilk tedaviyi alarak gerektiğinde uzman doktorlarımıza sevki yapılacak” dedi.

Hastanenin yapımını üstlenen firmanın yetkilisi Yılmaz Göçer ise, “Hastanenin geçici kabulü yapıldı. Mart ayı ortalarına doğru hastane TOKİ’ye teslim edilerek kesin kabulü yapılacak. TOKİ hastaneyi sağlık bakanlığına devir işleminin ardından en geç Nisan ayında hasta kabulüne başlanacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.