Datça’nın Mavi Bayraklı plajları hazır

Datça’nın uluslar arası standartlar tarafından yapılan denetimler sonucu temizliğinin tescillenmesiyle kazandığı mavi bayraklı plajları yaza hazırlandı.Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından temizliği ve altyapısının...

Datça’nın Mavi Bayraklı plajları hazır

Datça’nın uluslar arası standartlar tarafından yapılan denetimler sonucu temizliğinin tescillenmesiyle kazandığı mavi bayraklı plajları yaza hazırlandı.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından temizliği ve altyapısının standartlara uygun olmasına bağlı olarak plajlara verilen 'Mavi Bayrak', bu yıl da Hastane altı, Kumluk ve Taşlık plajlarında göndere çekildi.

2005 yılına kadar uluslararası Mavi Bayrak sahibi tek şehir içi plajı olan Datça'nın Hastane altı Plajı, yaklaşık 6 yıl önce kaybettiği Mavi Bayrağını iki yıl önce geri kazanmıştı. Datça, daha sonra bu mavi bayrağını koruyarak, iki yıl önce iki mavi bayrak daha almaya hak kazandı. Datça'da temiz denizin simgesi olan mavi bayraklar, Hastane altı, Kumluk ve Taşlık plajları olmak üzere üç noktada göndere çekilerek dalgalanmaya başladı.Datça sahilleri temiz sahilleri ve mavi bayraklı plajlarıyla gelecek yerli ve yabancı turistlerini bekliyor.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.