Datça’dan fuar atağı

Datça’nın mülki amirleri, yöneticileri, turizmcileri ve kanaat önderleri tanıtım atağına kalkıyor. Datça’nın bilinirliğini arttırmak ve markalaşma sürecini güçlendirmek amacıyla 3 yıldır gidilen yurtiçi ve yurtdışı...

Datça’dan fuar atağı

Datça’nın mülki amirleri, yöneticileri, turizmcileri ve kanaat önderleri tanıtım atağına kalkıyor. Datça’nın bilinirliğini arttırmak ve markalaşma sürecini güçlendirmek amacıyla 3 yıldır gidilen yurtiçi ve yurtdışı fuarlara bu yıl daha da organize hazırlık yapılıyor.. Bu çerçevede Datçalı otelciler ile bir toplantı gerçekleştiren Belediye Başkanı Şener Tokcan, 2013’te katılınması planlanan 3 fuarla ilgili bilgiler aktardı. Datça Belediyesi Basın Sorumlusu Osman Akın’ın son iki yıldaki uluslararası fuarlarla ilgili tecrübe ve gözlemlerini aktarmasının ardından Hollanda Utrecht Turizm Fuarı’na 8-13 Ocak, İstanbul EMITT Uluslararası Turizm Fuarı’na 24-27 Ocak ve dünyanın en büyük fuarı kabul edilen Almanya Berlin Turizm Fuarı’na da 06-10 Mart tarihleri arasında katılma kararı alındı. Her üç fuar için de stand başvurusu ve gerekli kiralanmaların gerçekleştirildiğini açıklayan Tokcan, bu yıl bir ilki daha gerçekleştireceklerini; EMITT Fuarı’na komşu Yunan adası Sömbeki (Symi) ile ortak ve 36 m2 büyüklüğünde çift cepheli bir standla katılacaklarını belirtti. Bu katılımın medyada ilgi çekeceğine inandıklarını belirten Tokcan, ayrıca standda medyanın yer vereceği başka etkinlikler de gerçekleştireceklerini anlattı.

3 fuara birden katılım kararını memnuniyetle karşılayan Datçalı turizmciler; butik ve spesiyalist turizm pazarında öne çıkmak için her üç fuar için de ortak tanıtım malzemeleri hazırlama kararı aldılar. Daha geniş katılımlı bir toplantı düzenlemeye karar veren turizmciler, “Herşey Dahil” turizm modelinin çıkmaza girdiği günümüzde Datça’nın oluşturduğu Butik Yarımada imajının güçlendirilmesi gerektiğini söylediler.

Önümüzdeki günlerde Sömbeki (Symi) adasından gelecek bir heyetle de görüşmeye hazırlanan başkan Tokcan, fuarlara katılımın süreklilik arzetmesi gerektiğini, doğru bir tanıtım modeli uyguladıklarına inandığını söyledi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.