Datça’da Malkoçoğlu rüzgarı

Datça’da bu yıl sekizincisi düzenlenen Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, yıldızlar geçidine sahne oldu. Bir çok ünlünün konuk olduğu festivalin ilk gününe Cüneyt Arkın ve oğulları damgasını vurdu. Datça...

Datça’da Malkoçoğlu rüzgarı

Datça’da bu yıl sekizincisi düzenlenen Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, yıldızlar geçidine sahne oldu. Bir çok ünlünün konuk olduğu festivalin ilk gününe Cüneyt Arkın ve oğulları damgasını vurdu. 

Datça 8. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, Datça Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen kokteylle başlandı. Kokteylde bir araya gelen sanatçılar, basın mensuplarıyla sohbet toplantıları yaptı. Gazetecilerin sorduğu soruları cevaplandıren ünlüler, daha sonra festival için Datça Anfi Tiyatroya geçti.

Festivalin açılışında konuşan Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, “Bu yıl gerçekleştirdiğimiz 8. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali’nde Malkoçoğlu Cüneyt Arkın’ı misafir ediyor ve ona onur ödülü sunuyoruz. Çok erken yitirdiğimiz ‘KüçükHanım’ Belgin Doruk’u anıyoruz. Yönetmen Ziya Öztan’a onur ödülü, Gani Müjde ve Suzan Avcı’ya ise Sinema Emek Ödülü takdim ediyoruz. Neredeyse festivalimizi her yıl onurlandıran büyük usta Erol Günaydın’ın olmayışı çok önemli eksiğimizdir. Kendisini rahmetle anıyoruz. Festivalimize katılan tüm sanatçılarımıza festivalimize başından beri destek veren Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e ve festivalimize destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Anfi tiyatroyu dolduran seyircilerin yoğun alkışları altında sahneye çıkan Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, festivalin ilk gününün onur konuğu oldu. Festivalde sinemanın efsane kadın oyuncularından olan Filiz Akın, sinemaya emek verenlere verilen ‘Sinema Emek Ödülü’nü ise Cüneyt Arkın’a takdim etti.

Zaman zaman duygusal anlar yaşayan Cüneyt Arkın, onur konuğu olduğu önemli etkinlikte kendisini yalnız bırakmayan oğulları Kaan ve Murat ve eşiyle Güler Mocan ile birlikte hatıra pozu verdi. Festivalin ilk günü Ferhat Göçer konseri ve ardından Cüneyt Arkın filmi gösterimiyle sona erdi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.