Datça’da göçmen kaçakçılığı azaldı

Son dönemlerde Datça Jandarması’nın gerçekleştirdiği sıkı çalışmalar sonucu Ratça sahillerinden yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçme girişimleri ve göçmen kaçakçılığı olaylarında yüzde 80 gibi büyük bir...

Datça’da göçmen kaçakçılığı azaldı

Son dönemlerde Datça Jandarması’nın gerçekleştirdiği sıkı çalışmalar sonucu Ratça sahillerinden yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçme girişimleri ve göçmen kaçakçılığı olaylarında yüzde 80 gibi büyük bir oranda azalma olduğu bildirildi.

Datça İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamalara göre 2014 yılının son 6 ayı ve 2015’in ilk 6 ayında göçmen ve kaçakçılığın yüzde 80 oranında azaldığı belirtildi.

İlçe Jandarma Komutanı Turan Coşkun, yaptığı açıklamada, 2015 yılının ilk 6 ayında 30 bin 258 şahıs ve 10 bin 283 araç sorgulandığı belirtildi. Coşkun, “Yapılan kontrollere göre Göçmen kaçakçılığında kullanılan 3 adet deniz motoru, 3 adet şişme plastik bot, 120 adet can yeleği, 60 litre benzin, 3 adet plastik pompa ve 1 adet akü bulunarak yetkili mevkilere teslim edilmiştir. Ayrıca kontrol edilen bir araç içerisinde, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 19 adet dolu av fişeği yakalanarak mülkiyetinin kamuya geçirilmesi kararı verilmiştir. Son olarak 2 Temmuz 2015 Perşembe günü tarihinde İlçemiz, Marmaris karası karayolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda Pompa görevlisi bir işçinin kafasını karıştırmak suretiyle 240 TL parasını dolandıran ve İzmir İlinden geldikleri belirlenen daha önceden çok sayıda suça karışan S.D. ve B.S. isimli iki sahsın İzmir İline kaçmaya çalıştıkları sırada İlçe Jandarma komutanlığı ekiplerince Dolandırdıkları para ile birlikte uygulama noktasında yakalanarak haklarında yasal işlem başlatılmıştır. Sorgulanan araçlarda yakalama emri olan bir araç yakalanarak yetkili birime teslim edilmiştir” dedi.

Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adli Makamlarca yakalama emri ile çeşitli suçlardan aranan 46 şahıs yakalanarak mahkemeye sevk edilmiştir. Sevk edilen 46 şahıstan 6 şahıs tutuklanarak cezaevine sevk edilmiştir. 2014’ün son 6 ayı ve 2015’in ilk 6 ayı kapsamında haklarında arama kararı çıkartılmış ve İlçe jandarma komutanlığınca yakalanmış şahıslar söyle belirtilmiştir. Borçlunun ödeme şartı ihlali ile 13 şahsın yakalandığı, Görevi kötüye kullanma suçundan 1 şahıs, göçmen kaçakçılığından 1 şahıs, hakaret suçundan 2 şahıs, Mal beyanında bulunmamak suçundan 3 şahıs, çocuk kaçırmak suçundan 1 şahıs, tehdit ve şantaj suçundan 3 şahıs, Güveni Kötüye kullanma suçundan 2 şahıs, Hırsızlık suçundan 2 şahıs, alkollü araç kullanmak suçundan 3 şahıs, vergi usul kanununa muhalefet suçundan 1 şahıs, Trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçundan 1 şahıs, Silahlı yaralama suçundan 5 şahıs, Şahsi mala zarar verme suçundan 2 şahıs, ruhsatsız silah ve mermi alıverişi suçundan 1 şahıs, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı suçundan 2 şahıs, 1 kayıp şahıs ve 2 resmi belgede sahtecilik suçundan olmak üzere toplam 46 şahıs yakalanarak yetkili mevkilere sevk edildi. Halkımızın huzur ve güvenliği için çalışmalarımız ve denetimlerimiz devam edecek” (İHA)

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.