Datça’da 49 göçmen yakalandı

Datça ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda kaçak yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 49 kaçak göçmen yakalandı.Edinilen bilgiye göre; yapılan bir ihbarı değerlendiren Datça İlçe Jandarma Komutanlığı...

Datça’da 49 göçmen yakalandı

Datça ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda kaçak yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 49 kaçak göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; yapılan bir ihbarı değerlendiren Datça İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Emecik Mahallesi Lindos Koyunda tedbir aldı. Gece saat 4.30 sıralarında iki minibüs içerisinde getirilen 14 Afgan ve 35 Suriyeli kaçak ile bir organizatör yakalandı. Lindos Koyundan Yunan adalarına götürülmek üzere getirilen kaçakları sahilde bekleyen sürat motorunun içerisinde 29 adet can yeleği ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak kaçakları getiren 34 DD 3256 ile 34 HY 0929 plakalı minibüsleri kullanan sürücülerden biri olan M.B. (33) gözaltına alındı. Diğer araç sürücüsü ise karanlıktan faydalanarak izini kaybettirdi.

Lindos Koyuna terk edilen 22’si erkek, 15’i kadın ve 12’si çocuk 49 kaçak. Datça İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına getirildi. İşlemleri tamamlanan organizatör adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.