Datça Öğretmenevi için oturma eylemi

Muğla’nın Datça ilçesinde bir grup, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan öğretmenevinin yeri için oturma eylemi düzenledi.Datça’da 2004 yılında meydana gelen deprem fırtınasından sonra hasar gören ve sonrasında...

Datça Öğretmenevi için oturma eylemi

Muğla’nın Datça ilçesinde bir grup, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan öğretmenevinin yeri için oturma eylemi düzenledi.

Datça’da 2004 yılında meydana gelen deprem fırtınasından sonra hasar gören ve sonrasında yapılan incelemelerde 'Yıkılabilir’ raporu verilen Datça Öğretmenevi’nin yıkımı tamamlandı ve öğretmen evinin yeri yeşil alan olarak kalsın kampanyası başlatan Datça kent konseyi kadın meclisi üyeleri topladıkları 5 bin 570 imzayı Datça Belediye Başkanlığına vererek belediye meclisinden öğretmen evinin yerinin yeşil alan olarak kalması kararı almasını istediler. Belediye meclisi yaptığı toplantıda bu alanın yeşil alan olarak kalması kararını aldı.

Ankara’ya gönderilen rapor doğrultusunda karar beklenirken, dün akşam Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri öğretmenevinin yerinde iki saat süreyle oturma eylemi yaptı.Oturma eylemine katılan vatandaşlar, hangi siyasi parti mensubu olursa olsun buranın yeşil alan olarak kalması için çalışmasını isterken, bazıları ise “Bu işin siyasi yönü vardır. Bu göz ardı edilemez. Burası için eylem yapılırken tüm siyasi parti temsilcileri birlik olmalı” dediler.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.