Datça Bademi, Avrupa pazarında

Datça’nın lezzetiyle ünlü çağla bademi, Türkiye pazarından sonra şimdide Avrupa pazarına açıldı.Datça’nın Palamütbükü Mahallesi’nde tarım ürünleri ticaretiyle uğraşan Şener Ören Yaka, ilk kez Avrupa’ya ihraç...

Datça Bademi, Avrupa pazarında

Datça’nın lezzetiyle ünlü çağla bademi, Türkiye pazarından sonra şimdide Avrupa pazarına açıldı.

Datça’nın Palamütbükü Mahallesi’nde tarım ürünleri ticaretiyle uğraşan Şener Ören Yaka, ilk kez Avrupa’ya ihraç gerçekleştirdi. Cumalı Mahallesi’nde bulunan çiftçilerden 200 kilogram çağla badem satın alan Yaka, Köyceğizde bulunan gıda ve tarım ürünleri ticaret şirketi aracılığıyla Almanya’ya çağla badem ihraç etti.

Datça’nın lezzetiyle ünlü çağla bademinin Türk tüketicilerinden sonra Avrupa sofralarındaki yerini alacak olması, yöre çiftçisi tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Kilosu ilk olarak 50 TL’de satışa sunulan Datça çağla bademi, bu yıl normalin üzerinde devam eden kış koşulları nedeniyle duraklama dönemine girdi. Ağaçların yaklaşık bir ay gecikmeli yeniden ürün vermesiyle, çağla badem pazar tezgahlarındaki yerini aldı.

Datça’dan ilk kez Avrupa’ya çağla badem ihraç eden tüccar Şener Ören, yaptığı açıklamada; “Lezzeti herkes tarafından bilinen Datça çağla bademi, şimdiye kadar sadece Türk pazarında satılıyordu. Ancak ilk defa bu yıl Almanya’dan gelen talep üzerine Köyceğiz ilçesinde tarım ürünleri ihracatçısı bir şirket aracılığıyla 200 kilo çağlayı Almanya pazarına ihraç ettik. Ülkemize çiftçilerimize katkımız olsun istedik. Umarım bundan sonra daha çok ihracat yaparak çiftçilerimizin gelirine katkımız olur” dedi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.