Dalyan’ın iki yakası bir araya geldi!

Ortaca ve Köyceğiz sınırları içinde kalan ve Dalyan kanalının ayırdığı mahalleler birbirine kavuştu. Bundan böyle mahalleler arası ulaşım feribot ile de yapılabilecek.Ortaca’nın dünyaca ünlü Dalyan kanalının ayırdığı...

Dalyan’ın iki yakası bir araya geldi!

Ortaca ve Köyceğiz sınırları içinde kalan ve Dalyan kanalının ayırdığı mahalleler birbirine kavuştu. Bundan böyle mahalleler arası ulaşım feribot ile de yapılabilecek.

Ortaca’nın dünyaca ünlü Dalyan kanalının ayırdığı mahalleler feribot ile çözüme kavuşturuldu. Dalyan kanalında Muğla Valisi Amir Çiçek’in öncülüğünde hayata geçirilen feribot seferleri projesi hayata geçirilerek feribot hizmet vermeye başladı. Dalyan kanalında üç mahalleye sefer yapacak feribot daha önce karayolu ile 1 saatte gidilen 80 kilometrelik yolu 3 dakikaya indirecek.

İşletmeci Arif Yallı feribot seferlerinin başlamasını Asya ile Avrupa’nın birleşmesine benzeterek, bölge halkının yıllardır çektiği özlemin bir nebze olsun çözüme kavuştuğunu açıkladı. Yalılı, “Dalyan Kanalının karşı yüzü Köyceğiz ilçesine bağlı mahallerden oluşurken bu yüzü Ortaca ilçesine bağlı mahallelerden oluşuyor. Neredeyse Asya ile Avrupa'nın birleşmesi gibi önemli. Bu sorun dedelerimizden beri çektiğimiz bir sıkıntı. Bu sıkıntıyı aşmak için bu proje çok önemliydi” dedi.

Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı ise projenin hayata geçmesinin iki ilçe için çok önemli olduğunu söylerken, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer feribot seferlerinin başlaması ile Dalyan kanalı kenarında bulunan ve Köyceğiz ilçesine bağlı mahallelerin büyük bir sıkıntıdan kurtulduklarını belirtti. Ürkmezer, “Hayata geçirilen proje 'halka hizmet hakka hizmet' anlamında büyük önem taşıyor. Dalyan Kanalı'nda hizmet vermeye başlayan feribotun Muğla'ya ve ülkemizin turizm, sağlık, tarım açısından da katkı sağlayacağını ümit ediyorum” dedi.

Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten ise feribot seferlerinin hizmete girmesinin hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesi anlamı taşıdığını belirtti. Köten, “Biz burada doğayı, tarihi, kültürel değerleri koruyarak iki ilçe ve karşı mahallelerdeki vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz. Burada yaz aylarında çok sayıda turist geçişi oluyor. Dalyan Kanalının karşı kıyısında bulunan antik kentlere de ziyaretçiler geliyor. Bu nedenle de bu hizmet büyük önem taşıyor. Daha önce karayolu ile karşı mahallelere yaklaşık bir saatte ulaşılırken artık feribot ile 3 dakikada ulaşım sağlanacak. Bu çok önemli" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından feribot ilk seferine çıktı ve Dalyan kanalında ilk seferini yaptı. Feribotun insan yanında 6 araç taşıma kapasitesinin bulunduğu açıklandı. Dalyan kanalında Muğla’ya Hizmet vakfı tarafından yapılan iki ihaleden birincisi faaliyete geçerken ikinci ihaleyi alan Dalyan Taşıyıcılar Kooperatifi de Deniz Kızı ihalesini aldı. Dalyan Taşıyıcılar Kooperatifi’nin de önümüzdeki günlerde feribot seferlerine başlayacağı açıklandı.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.