Dalyan’da iskeleler ihaleye çıkıyor

Yeni Yasa ile Muğla sahil şeridindeki günübirlik turizm tesis ve plajlarının ihaleleri birbirin ardını tartışmalar eşliğinde sürüyor. Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi’nde bulunan iskelelerin de ihale yoluyla kiraya verileceği...

Dalyan’da iskeleler ihaleye çıkıyor

Yeni Yasa ile Muğla sahil şeridindeki günübirlik turizm tesis ve plajlarının ihaleleri birbirin ardını tartışmalar eşliğinde sürüyor. Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi’nde bulunan iskelelerin de ihale yoluyla kiraya verileceği belirtildi.

6360 sayılı yasa ile büyükşehir statüsüne geçen Muğla'da, belde belediyelerine, muhtarlıklara ve İl Özel İdaresine ait taşınır-taşınmaz mülklerin tamamı hakkında tasarruf yetkisi değişikliğine gidilmişti. Bu değişiklikten hemen sonra da Dünyaca ünlü İztuzu Kumsalı, valilik tarafından özel bir kuruluşa kiralanmış, Ortaca Belediyesinin yasal yollara başvurması sonucu yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Ancak son edinilen bilgilere göre, Ortaca’da Sarıgerme Kumsalı, Dalyan'da Delikle Ada Yüzer İskele ve Dalyan Kanalı iskeleleri, Dalyan Boğazağzı Kumsalı Kanal tarafı İskeleleri, valiliğin tasarruf yetkisiyle özel şirketlere ihale yoluyla kiraya verileceği ilan edildi.

Öte yandan aynı yolla, Fethiye’de Belceğiz, Kumburnu, Gemiler Koyu ve Şat Burnu, Marmaris’te Karacasöğüt Gemioturan Mevkii Yüzer İskele ve Selimiye Yüzer İskele; Ula’da Akçapınar Mahallesi Araplar Mevkii K Tesisleri Kıyı Kesimi Kumsal Alan Tesisleri, Kadın Azmağı ve Günübirlik Alanı Tesisleri, Menteşe’da Akbük Günübirlik Alan ve Tesisleri de ihale yoluyla kiraya verileceği ilan edildi.

Muğla Kent Konseyleri Birliği adına konuşan Hamdi Topçuoğlu, yaptığı açıklamada; "Muğla valiliğinin söz konusu uygulamaları, taraf olduğumuz Avrupa Yerel Yönetimler Şartı’nın 4. maddesine ve 6360 sayılı yasanın geçici 1 madde, 2. ve 5. fıkrasına aykırıdır. Buna göre ilimiz dahilindeki kamusal nitelikteki alanlarla ilgili her türlü tasarruf kullanım ve denetleme yetkisi yerel yönetimlere bırakılması gerekmektedir. Her ne kadar Muğla İdare Mahkemesi, bu konuyla ilgili olarak Ortaca Belediyesi’nin başvurusuna yürütmeyi durdurma kararı vermiş olsa da soruna köklü çözüm getirilmesi gereği açıktır. Muğla Kent Konseyleri Birliği olarak belediyelerimizin bu doğrultuda yapacakları her türlü çalışmayı desteklediğimizi, gerektiğinde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa çalışmaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz" dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.