Dalyan Yolu onarım çalışması başladı

Ortaca ilçesiyle Dalyan Beldesi’ni bağlayan ve sık sık kazaların meydana geldiği iki şeritli olan karayolunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle onarım çalışmalarına başlandı.Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından...

Dalyan Yolu onarım çalışması başladı

Ortaca ilçesiyle Dalyan Beldesi’ni bağlayan ve sık sık kazaların meydana geldiği iki şeritli olan karayolunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle onarım çalışmalarına başlandı.

Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından desteklenen Ortaca Belediyesi, Dalyan Belediyesi ve Muğla İl Özel İdaresi tarafından yolun genişletme ve dolgu çalışmalarına başlandıktan sonra Ortaca Belediyesi tarafından yolun bir tarafı asfaltlanmıştı. Hava muhalefeti nedeniyle durdurulan çalışmaların yeniden çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Ortaca-Dalyan Karayolu hakkında bilgi veren Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “Ortaca-Dalyan arasındaki yıllar önce Köy Hizmetleri tarafından yapılan yolda hiçbir çalışma yapılmamıştı. Valimiz Fatih Şahin’in destekleriyle İl Özel İdare ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla iki şeritli yolda dolgu çalışmalarından sonra bir tarafının asfaltlama çalışmalarımı bitirmiştik. Hava muhalefeti sebebiyle diğer yolun asfaltlama çalışmaları yarım kaldı. Havaların düzelmesiyle birlikte yolda çalışmalarımız devam ediyor. Yolun sağı ve solu asfaltlandıktan sonra orta refüj ile bisiklet yolu ve yaya yolu çalışmaları devam edecektir. Ortaca Belediyesi olarak yaptığımız projede; yol genişliği 21 metreyi bulmaktadır. Duple yol olacağından her iki tarafta 14 er metre genişliğinde çift şerit olacaktır. Orta refüj 1,5 metre ve kenarlarda 2.5 metre genişliğinde bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacaktır. Valimiz Fatih Şahin ise bu çalışmalara destek vermektedir” dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.