Dalgıçlardan anlamlı kutlama

Muğla şehir merkezinden Bodrum’a giden  15 kişilik bir grup Cumhuriyet Bayramını denizde Türk Bayrağı açarak kutladı.Muğla Dalış Topluluğu üyelerinden 15 kişi, Halikarnas iskelesinden denize dalarak Türk Bayrağı açtı....

Dalgıçlardan anlamlı kutlama

Muğla şehir merkezinden Bodrum’a giden  15 kişilik bir grup Cumhuriyet Bayramını denizde Türk Bayrağı açarak kutladı.

Muğla Dalış Topluluğu üyelerinden 15 kişi, Halikarnas iskelesinden denize dalarak Türk Bayrağı açtı. Şiddetli lodosa aldırış etmeden denize atlayan 15 kişi açtıkları bayrakla alkış topladı. Denize atlayan dalışçılar önce bayrağı açtı, daha sonra İstiklal Marşını okudu, Ne Mutlu Türküm diyene diyerek denizin içinde slogan attı. Ardından karaya çıkan gurup her cumhuriyet bayramında geleneksel bir şekilde denizde bayrak açacaklarını belirtti.

Kısa bir açıklama yapan dalış öğretmeni Egemen Özer, 3 yıldır denizde bayrak açtıklarını belirterek “hava şartları kötü olmasına rağmen biz denize girdik, bayrağımızı açtık. Bundan sonra her sene geleneksel olarak bu faaliyeti yapacağız. Ne şartta olursa olsun biz Türk Bayrağımızı açacağız" dedi.

Dalışçı Ezgi Çolakkol ise rüzgarlı hava şartları nedeniyle su altında bayrak açamadıklarını söyleyerek “biz 3 yıldır Türk bayrağı açtık bundan sonrada her Cumhuriyet bayramında bu etkinliği yapacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 175 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.