Dalaman’ın 50 yılı planlanıyor

Dalaman ilçesinin önümüzdeki 50 yılının planlanması için İzmir Teknoloji Üniversitesi’nden 3 öğretim üyesi Dalaman ve çevresinde ön incelemeler yaptı.Dalaman ilçesinin 50 yıllık kalkınma ve gelişim planının hazırlanması...

Dalaman’ın 50 yılı planlanıyor

Dalaman ilçesinin önümüzdeki 50 yılının planlanması için İzmir Teknoloji Üniversitesi’nden 3 öğretim üyesi Dalaman ve çevresinde ön incelemeler yaptı.

Dalaman ilçesinin 50 yıllık kalkınma ve gelişim planının hazırlanması için yapılan çalışmalar kapsamında Bilim ve Teknoloji alanlarında ileri düzeyde araştırma, eğitim, öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden 3 öğretim üyesi incelemelerde bulunmak üzere Dalaman'a geldi.

Dalaman'ın 50 yıllık kalkınma ve gelişim planının hazırlanması için yapılan çalışmalar kapsamında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden gelen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Genel Müdürü Nevzat Duru, Planlama Şehir Plancılığı Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi İnşaat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Baba, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ile beraber Dalaman'ı gezdi.

Koylar ekonomiye kazandırılacak

Dalaman'da bulunan fakat şimdiye atıl durumda kalarak Dalaman'a ekonomik anlamda hiç bir katkısı bulunmayan yerleri gezen öğretim görevlileri, buralarda incelemelerde bulundu. Öğretim görevlileri, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ile beraber Kapıkargın'da bulunan kükürtlü su kaynağını, Park Otel'i, TİGEM İşletme Binası'nı, Sarsala Koyu’nu, Kille ve Boynuzbükü Koyları'nı gezdiler. Buralarda incelemelerde bulunan öğretim üyeleri, bu alanların Dalaman Turizmine ve Dalaman ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak için çalışmalar yapacaklar. Dalaman Belediyesi'nin öncülüğünde yapılacak çalışmalar hazırlanan projeler ile yıllar itibari ile gerçekleştirilmesi için çalışılacak.

“Güzelliklerden faydalanamıyoruz”

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, “Dalaman, Muğla İli'nin hatta Türkiye'nin en güzel ilçelerinden birisi. Birçok doğal güzelliğimiz var. Ama hiçbirisinden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Bu güzelliklerimizi koruyarak kullanmaya başlamamız lazım. Kükürtlü su kaynaklarımızı, Dünya güzeli koylarımızı, sığla ormanlarımızı hem korumamız, hem de buraları ekonomimize kazandırmamız gerekiyor. Turizmden yeteri kadar faydalandığımız takdirde Dalaman olarak Türkiye'nin en gelişmiş ilçeleri arasına girebiliriz. Bu anlamda İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile bir çalışma içerisine girdik. Dalaman'ın 50 yıllık kalkınma ve gelişme planını hazırlamak için çalışmalarımıza başladık. Bu projemiz gerçekleştiği takdirde her yıl yapacağımız çalışmaları ve gerçekleştireceğimiz projeleri tek tek halkımız ile paylaşacağız" dedi.

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.