Dalaman’da Kayın Mantarı üretimine başlandı

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Kapukargın köyünde kayın mantarı üretimine başlandı.Kayın Mantarı Deneme üretimi hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz;...

Dalaman’da Kayın Mantarı üretimine başlandı

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Kapukargın köyünde kayın mantarı üretimine başlandı.

Kayın Mantarı Deneme üretimi hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz; "İlçemizde İlk kayın mantarı üretimine kapukargın köyümüzde başlattık. Üretim yapmayı düşünen iki üreticimiz müdürlüğümüze başvuruda bulundu; kendilerine teknik bilgilendirme yaptık ve misel ekişlini gerçekleştirdik. Kendilerine bu ligi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kayın mantarı üretimde çok başarılı sonuçlar elde edersek, diğer köylerde de üretime geçeceğiz. Şunu unutmamalıyız ki bilgi ve tecrübe olmadan kazanç olmaz, ancak tesadüfler olur. Üretim yapmayı düşünenler mutlaka sağlıklı bilgi kaynağına ulaştıktan sonra yatırıma başlamalı, yatırımlarını; bu konudaki bilgi ve tecrübeleri arttıkça büyütebilecekleri şekilde planlamalıdırlar. Kayın Mantarı türleri, Dünyada kültür mantarı olarak bilinen beyaz mantarlardan sonra en çok üretilen ve tüketilen mantar türleridir. Çok lezzetli olan bu mantara ülkemizde ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Yetiştirilmesi beyaz mantarlara nazaran kolay, yatırım maliyetleri ise daha azdır” dedi.

Türkiye’de son iki yılda hızlanan kayın mantarı üretim ve tüketiminin önümüzdeki 3-5 yıllık dönemde daha da hızlı artacağını ifade eden Akdeniz, “Yeni başlayan üretim çalışmaları birçok insanımıza iş imkânı ve yatırım fırsatı sağlayacaktır.”diye konuştu.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.