Dalaman’da kaçak göçmen operasyonu

Dalaman ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 14 kaçak göçmen yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 organizatör tutuklandı.Muğla Emniyet Müdürlüğü...

Dalaman’da kaçak göçmen operasyonu

Dalaman ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 14 kaçak göçmen yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 organizatör tutuklandı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Ekipler tarafından Dalaman İlçesi Dalga Kıran Mevkiinden Rodos Adası’na tekne ile göçmen sevk edileceği bilgisi alınması üzerine yapılan operasyonda; Suriye uyruklu iki aileye ait 4 erkek, 3 bayan ve 7 çocuk olmak üzere toplam 14 göçmen yakalandı. Göçmenlere kaçak yollarla Rodos Adası’na tekne ile kaçırmak isteyen elebaşı olan C.H., R.G.,bunlara yardım ettikleri iddia edilen S.U.,İ.G ve M.Y. göz altına alındı.

Yakalanan Suriye uyruklu 14 göçmen, Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Muğla Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne gönderildi.

Dalaman’da gözaltına alınan C.H., R.G., İnsan Taciri oldukları iddia edilen ve bunlara yardım ettikleri suçlamasıyla S.U.,İ.G ve M.Y. Ortaca Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadeleri alınan zanlılar, tutuklama istemi ile Mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkeme tarafından gözaltına alınan 5 zanlı, tutuklanarak Köyceğiz Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Yapılan operasyonda ise, olayda kullanılan 1 tekne, 1 ticari taksi, 1 minibüs, 7 can yeleği ile 2 adet yakıt takviyesi olarak kullanılmak üzere içinde 19 litrelik benzin damacanasına el konuldu.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.