Dalaman için 705 milyon Euro

Dalaman İç ve Dış Hatlar terminallerinin 2040 yılına kadar işletme hakkını alacak firmaların katıldığı ihalede Dış hatlar terminalini de işleten ATM’nin bağlı bulunduğu YDA inşaat 705 milyon Euro+KDV fiyat verdi. İhale...

Dalaman için 705 milyon Euro

Dalaman İç ve Dış Hatlar terminallerinin 2040 yılına kadar işletme hakkını alacak firmaların katıldığı ihalede Dış hatlar terminalini de işleten ATM’nin bağlı bulunduğu YDA inşaat 705 milyon Euro+KDV fiyat verdi. İhale bir aylık itiraz süresinin ardından kesinlik kanacak.

Dalaman Havalimanı terminallerinin işletme hakkının devri ihalesinde en yüksek teklifi, 705 milyon avro artı KDV ile YDA İnşaat verdi. 350 milyon Euro'dan başlayan açık artırmada sırasıyla Limak-GMR, Fraport-IC İçtaş ve TAV ihaleden çekildi. İhale, Dalaman Havalimanı iç ve dış hatlar terminallerinin işletme haklarının 31 Aralık 2040'a kadar devrini kapsıyor.

Yıllık 3 milyon iç hatlar, 10 milyon da dış hatlar yolcu kapasitesine sahip Dalaman Havalimanı Terminalleri işletme hakkını alan YDA İnşaat, Nisan ayı sonunda iç hatları teslim alacak. Dış hatları YDA inşaata bağlı ATM işletirken, Dalaman iç ve dış hatlar terminallerinin işletmesinin tamamı da YDA inşaata geçmiş oldu.

Devlet hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde yapılan ihalede, YDA inşaatın işletmesini halen sürdürdüğü Dış Hatlar işletmesinin süresi 2015 Nisan ayı sonunda bitecek ve o tarihten itibaren tekrar sözleşme imzalanacak. Dalaman Havalimanı İç Hatlara geçen yıl 850 bin yolcu, dış hatlar terminaline ise 3 milyon 200 bin yolcu giriş çıkış yapmıştı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.