Dalaman Hastanesinde doktor eksikliği tepkisi

Dalaman ilçesi Devlet Hastanesinde doktor olmadığını iddia eden vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Dalaman Devlet Hastanesi Acil Servis’inde pratisyen hekim olmadığını iddia eden vatandaşlar, bu eksikliğe tepki gösterdi.Hastanenin...

Dalaman Hastanesinde doktor eksikliği tepkisi

Dalaman ilçesi Devlet Hastanesinde doktor olmadığını iddia eden vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Dalaman Devlet Hastanesi Acil Servis’inde pratisyen hekim olmadığını iddia eden vatandaşlar, bu eksikliğe tepki gösterdi.

Hastanenin Başhekiminin acil serviste hasta bakmak zorunda kaldığını dile getiren vatandaşlar, bu eksikliğin ve diğer polikliniklerdeki eksikliklerin giderilmesini talep ettiler.

40 derece ateşle çocuğunu acil servise getirdiğini belirten Süleyman Çakır, "Acil Serviste doktor yok, şuanda bir vaka olsa, yaralı olsa kim bakacak, biz çok acil bir durum olmazsa genellikle Fethiye’ye veya Ortaca’ya gidiyoruz. Ortaca’da birçok bölüm var. Bizde burada Kalp, Ortopedi, Göz polikliniği istiyoruz’’ dedi.

Fethiye ve Ortaca’ya gitmek zorunda kalmalarının vatandaşın masrafını arttırdığını söyleyen Çakır, Sağlık Bakanlığımızdan rica ediyorum, Dalaman’a doktor istiyoruz’’ diye konuştu.

Sabah saat 04:00’da kızını hastaneye getirdiğini ifade eden Ümit Ayrancı, ‘’Ne yazık ki burası hastanelikten çıkmış, ne doktor var. Ne hizmet var. Bir gün önce geliyorum çocuk doktoru nöbetçi, ertesi gün geliyorum yine aynı çocuk doktoru nöbetçi, elimizdeki doktorlara sahip çıksınlar. Eğer sahip çıkamayacaklarsa, sahip çıkması gereken birimler bu işi bıraksın yerine başkası gelsin. Sadece adı hastane, can pazarı olmuş burası, illa birileri buraya düşünce çocuğu hasta olunca bunu anlamasına gerek yok, herkesin işi düşebilir. Burası sağlık ocağından farksız olmuş, hastane böyle olmaz’’ şeklinde konuştu.

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu ise, Dalaman Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan 5 hekimden üçünün hastalandıkları gerekçesiyle rapor almasından dolayı bir sıkıntı doğduğunu ifade etti. Himoğlu, "Çevre ilçelerden doktor takviyesi yaparak sorunu gidermeye çalışıyoruz. Görevli 3 hekimin aynı anda rapor alması konusunu da inceliyoruz" dedi.

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.