Dalaman fakülte istiyor

Dalaman ilçesinde açılması istenen Sivil Havacılık ve Ziraat Fakültesi için Muğla Sıtkı Koçmant Üniversitesi'ni ziyaret eden Dalaman iş adamları; “ Biz bu fakülteleri Rektörümüz Mansur Harmandar’ın desteği ile istiyoruz”...

Dalaman fakülte istiyor

Dalaman ilçesinde açılması istenen Sivil Havacılık ve Ziraat Fakültesi için Muğla Sıtkı Koçmant Üniversitesi'ni ziyaret eden Dalaman iş adamları; “ Biz bu fakülteleri Rektörümüz Mansur Harmandar’ın desteği ile istiyoruz” dediler.

Dalaman’da bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunan  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Belediyeye ait boş olan otelde incelemelerde bulunup, gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Dalaman’a giden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mansur Harmandar, Yapı İşleri Daire Başkanı Bayram Bozyiğit ve üniversite heyetini Dalamanda Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, ,Dalaman Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Haşim kafalı, Dalaman Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Yorulmaz, Akademik ve idari personel, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Orhan, CHP İlçe Başkanı Erdoğan Karakuş, Demokrat Parti İlçe Başkanı Hamdi Çakır, DİAD Başkanı Ercan kaylı, Dalaman Mesleki Öğretim Kurumları Geliştirme Derneği Başkanı Süleyman Şahin üyeler ve  Nezike Öregil karşıladı.

Dalaman İş Adamlarından Mevlüt Acar, Harmandar’a geçen hafta DİAD’ın düzenlediği dayanışma gecesinde Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz’ın Dalaman Belediyesine ait şu an boş olan oteli okula verebileceğini; gerekirse belediye binasını bile okula tahsis edebileceğini söylediğini bildirdi.

Dalaman Yüksek Öğretim Kurumları Geliştirme Derneği Başkanı Süleyman Şahin de iki fakültenin Dalamana kurulabilmesi halinde yörenin katkılarını anlattı.

Rektör Harmandar’dan Dalaman Sivil Havacılık Fakültesinin bir an önce Dalamanda eğitime başlamasını; Ziraat Fakültesinin de Dalamana verilmesi için rektörden destek istendi. Harmandar ise;  “Her iki fakültede yörenin özelliğine göre Dalamana yakışıyor. Belediye başkanı Muhammet Şaşmaz’ın teklifi olan Dalaman Belediyesine ait oteli görüp, değerlendireceğiz.” Dedi.

Tüm katılımcılarla birlikte Dalaman Park Oteli incelindi. Rektör Harmandar tarafından teknik inceleme ve gözlemler yapıldı. Fizibilite çalışmalarına başlanılmasını konusunda mutabakata varıldı. En kısa sürede nihai kararın verilebilmesi için gerekli görüşmeler yapılıp ilgili üniversite birimlerine talimat verildi. Rapor ve dökümanların hazırlanması hususunda çalışmalar başladı. Yapılan çalışmalar sonucunda ilçemizde açılmış bulunan ve açılacak olan yeni üniversite birimlerinin alt yapı çalışmaları hızlandırılacağı mutabakatına varıldı.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz Dalaman Halkının desteğini arkasına alarak Dalaman’ın tüm imkânlarını üniversite için seferber edeceğini Muğla Sıtkı koçman Üniversitesi Rektörü Harmandar’a söz verdi.

Bu haber toplam 160 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.