Dalaman Belediyspor rekor kırdı

Muğla 1. Amatör Lig B Grubu’nda mücadele eden Dalaman Belediyespor, yenilgi ve beraberlik almadan yakaladığı seride en yakın rakibini 8 puan geride bırakarak Muğla’da ilki gerçekleştirdi.Dalaman Belediye Spor ilk yarıda oynadığı...

Dalaman Belediyspor rekor kırdı

Muğla 1. Amatör Lig B Grubu’nda mücadele eden Dalaman Belediyespor, yenilgi ve beraberlik almadan yakaladığı seride en yakın rakibini 8 puan geride bırakarak Muğla’da ilki gerçekleştirdi.

Dalaman Belediye Spor ilk yarıda oynadığı 6 karşılaşmada 6 galibiyet; attığı 20 golle 18 puan alıp, en yakın rakibi Bozburun Belediye Spor’u 8 puan fark attı. Dalaman Belediyespor kalesinde tek bir gol bile görmedi.

İlk yarıda aldığı başarılı sonuçlar hakkında bilgi veren Dalaman Belediye Spor Başkanı Halil Çalış; “Biz 2010- 2011 Futbol Sezonu’nda yönetime geldik. Parolamız şampiyonluktu. Şampiyon olmak için yola çıktık. Futbolda her şey vardır; bunu gördük. Akyaka Belediye Spor hiç puan kaybetmedi. Takımımız başta bir iki maçta mağlubiyet aldık. Sonrasında mağlubiyet almadık. Takım iyi gitti ama ikinci olabildik. Bu işin bir de maddi bir boyutu var. Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile Belediye Başkanımız Sedat Yılmaz’dan randevu istedik. Gittik başkanımızın yanına; Başkanım bu takım Dalaman Belediyespor önümüzde ki sezonda yani 2012-2013 sezonunda kümede kalmaya mı oynayalım, yoksa şampiyon bir takım mı oluşturalım diye fikrini aldık. Başkanımız bir yıl önce 2011-2012 yılında ikinci olduğumuzu; bu senede takımın şampiyonluğa oynaması gerektiğini ve bunu arzu ettiğini söyledi. Her türlü maddi ve manevi desteği sağlayacağını bildirdi. Bizde başkanımızın sözü doğrultusunda yönetim kurulu olarak kadromuzu topladık. Yönetim kurulumuz ile bir karara vardık. Dedik ki; şampiyon olacak bir takım yaratalım. Tabi bir sene önceki kadromuzdan üniversite eğitimi için ve askerlik görevi için gidenler oldu. Gidenlerden sonra kadroda boşluk oluştu. Önce alacağımız futbolcuların seçimini, her şeyini teknik kadroya bıraktık. Fakat teknik kadrodan da öncelikli olarak arkadaşlık, birlik beraberlik açısından sağlam bir kadro oluşmasını istedik. Çünkü bu doğrultuda başarıya ulaşabilirdik. Futbol 11 kişi ile de oynansa da ferdi bir spor değildir. Çok uyumlu bir takımın olması gerekiyor. Herkesin birbirinin açığını kapatması gerekir. Teknik direktörümüz Ümit Hoca ile birlikte teknik kadromuz oyuncuları seçti. Bizde sezon başında 6 tane hazırlık maçı yaptık. Hazırlık maçların da yeni transferlerin hepsini izledik bir karara vardık. Hangisi uyumlu ise, teknik direktörün bilgisi doğrultusunda sporcularımızı aldık ve kadroyu oluşturduk.”dedi.

Dalaman Belediye Spor’un başarılı Teknik Direktörü Ümit Özen ise,  “Hedefimiz paralelinde çalışmalarımıza erken başladık. Çalışmalara bünyemize katığımız oyuncuları hedefimize uygun olarak seçmeye çalıştık. 54 gün bir hazırlık dönemi yaşadık. Birinci amatör Küme için çok fazla bir süredir. İlk yarı bizim için iyi geçti. Doğruyu söylemek gerekirse; beklediğimizin de üstünde bir hedefi gerçekleştirdik. Kalemizde bir gol bile görmedik. Sezon başından beri hedeflediğimiz gibi bu paralelde ikinci yarıda da ilerlemek istiyoruz. Aldığımız duyumlar doğrultusunda böle bir durum bu bölgede daha önce hiç yaşanmamış. Mağlup olmadan şampiyon olan var ama, hiçbir maçta gol yemeden bu duruma gelebilen yok. Biz yılsonuna kadar bu doğrultuda ilerleyip, hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz.”diye konuştu.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.