Dağda ve Kentte yön aradılar

2. Kademe Türkiye Oryantring (Yön Bulma) Yarışması Muğla’da yapıldı. İki gün süren yarışmalara Türkiye’nin birçok bölgesinden yaklaşık bin 500 sporcu katıldı.Oryantring Federasyonu tarafından Muğla’da iki gün süren...

Dağda ve Kentte yön aradılar

2. Kademe Türkiye Oryantring (Yön Bulma) Yarışması Muğla’da yapıldı. İki gün süren yarışmalara Türkiye’nin birçok bölgesinden yaklaşık bin 500 sporcu katıldı.

Oryantring Federasyonu tarafından Muğla’da iki gün süren Oryantiring (Yön bulma) yarışmasının ilk gün yarışları Yaraş Kent Ormanı içinde yapıldı. Yarışların ikinci günü Muğla’nın kentsel SİT alanı içindeki eski ve tarihi Muğla evlerinin yer aldığı dar sokaklarda gerçekleşti.

Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden yarışmalara yaklaşık Bin 500 sporcu katıldı. İki gün süren yarışlarda 7’den 70 her yaştan vatandaş belirlenen güzergâhta ellerinde harita ile sıra numarası verilen noktalardan geçerek varış noktasına en kısa sürede varmaya çalıştı. İlk gün yarışları Yaraş Kent Ormanı alanında yapıldı. Sporcular finish çizgisinden itibaren orman içinde daha önce belirlenen noktalara bıraktıkları işaretlemeler numara sırasına göre tek tekellerindeki harita kanalıyla bularak ellerindeki cihazı okuttular. Zaman zaman yönünü kaybeden sporcular diğer yarışmacılardan yardım talebinde bulunması dikkat çekti.

2. Kademe Türkiye Oryantiring Şampiyonası hakkında bilgi veren Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, “Cuma gününden itibaren 60’dan fazla kulüpten yaklaşık Bin 500 sporcumuz Muğla’ya geldi. 2 gün sürecek yarışlarda sporcular özellikle eski Muğla sokaklarına yerleştirilmiş hedefleri bularak puan toplamak için kıyasıya yarıştılar. Yarışlarımız iki gün sürdü. Birinci gün orman yarışı diye tabir ettiğimiz uzun mesafeli yarış, ikinci gün kent merkezinde kısa mesafe yarışları yapıldı. Orman yarışında 7-8 kilometrelik bir parkurumuz var. Şehir merkezinde ise kısa mesafe sprint diye tabir ettiğimiz yarışımızda da 2-3 kilometre arasında bir mesafe. Şehir merkezinde yarışlar çok daha zevkli, daha heyecanlı ve biraz daha görselliği olan bir yarış. Şehir merkezindeki yarışlarımız daha çok Muğlalı vatandaşlarımızın bu yarışları görmesi, bilmesi ve tanımasını istedik. Kent merkezindeki yarışlara tanıtım açısından önem veriyoruz. Oryantiring sporunu herkes yapabilir. Aynı yarışmada anne, baba ve çocuklar da yarışabilir. İnsanların severek ve isteyerek yaptığı, yaparken eğlendiği bir spor barnş Oryantiring sporu. Yarışlarımızın Muğla’da olmasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Bekir Çeker’in büyük katkıları oldu” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ise 2008 yılında Muğla’da küçük çaplı bir Oryantiring yarışmasının yapıldığını belirterek, “Oryantiring yarışmalarının Muğla’ya gelmesinde başta Federasyon başkanımızın ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi BESYO Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. Sümmani Ekinci’nin büyük katkıları oldu. Muğla 2 gün süren yarışta sporcular, hocaları ve aileleri ile birlikte 2 bin kişiye ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin önemli bir etkinliğini Muğla’da düzenlemekten ve Muğla esnafımıza da bir hareketlilik getirmişi olmamızdan dolayı mutluyuz.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.