Dağcılar ve Fotoğrafçılar Geyik Kanyonu’ndaydı

Alternatif turizm çalışmaları kapsamında Ula Kaymakamlığı ve Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından hayata geçirilen “Doğal Cennet Geyik Kanyonu Projesi” kapsamında düzenlenen geziye yaklaşık 80 dağcı ve fotoğrafçı katıldı.Geziye...

Dağcılar ve Fotoğrafçılar Geyik Kanyonu’ndaydı

Alternatif turizm çalışmaları kapsamında Ula Kaymakamlığı ve Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından hayata geçirilen “Doğal Cennet Geyik Kanyonu Projesi” kapsamında düzenlenen geziye yaklaşık 80 dağcı ve fotoğrafçı katıldı.Geziye katılanlar, kanyonun eşsiz görünümdeki şelalelerini, irili ufaklı mağaraları, endemik bitki örtüsünü ve yaban keçilerini görüntülediler.Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, birinci hedeflerinin doğal bir cennet olan Geyik Kanyonu’nu yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtmak olduğunu ifade etti

Muğla’nın “Gizli Doğa Cenneti” olarak nitelendirilen,   Ula ilçesine bağlı Arıcılar mahallesi sınırlarında yer alan 20 kilometre uzunluğundaki ‘Geyik Kanyonu’nu ziyaret eden dağcılar ve fotoğrafçılar, kanyonun eşsiz güzelliklerini görüntülediler.

Milas Dağcılık Kulübü ve Muğla Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği üyesi  yaklaşık 80 kişi Arıcılar Köyü sakinlerinin hazırladığı köy kahvaltısını yaptıktan sonra Geyik Kanyonu’nu keşif amacıyla profesyonel tur rehberleri eşliğinde düzenlenen keşfe çıktılar. Geziye katılanlar, kanyonun eşsiz görünümdeki şelalelerini, irili ufaklı mağaraları, endemik bitki örtüsünü ve yaban keçilerini görüntülediler.

Doğa Dostu Kaymakam

Kanyona spor kıyafetlerle gelen ve uzun süredir doğa yürüyüşleri yaptığı öğrenilen Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Ula ilçesinin Muğla’nın tarihi ve kültürel değerler açısından en zengin ilçelerinden birisi olduğuna işaret ederek, “İlçemizde klasik turizm faaliyeti olarak nitelediğimiz deniz, kum  ve güneş dışında önemli derecede alternatif turizm potansiyeli var. Bizde alternatif turizmi canlandırmak amacıyla bir dizi çalışma yapıyoruz” dedi.

Alternatif turizm çalışmaları kapsamında Ula Kaymakamlığınca hazırlanan Doğal Cennet Geyik Kanyonu Projesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) sunulduğunu ve başarılı projeler arasında değerlendirilerek maddi destek almaya hak kazandığını anımsatan Kaymakam Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Proje kapsamında iki hedefimiz var. Birincisi doğal cennet olan Geyik Kanyonu’nu yerli ve yabancı ziyaretçilere  tanıtmak. İkinci, hedefimiz ise projenin bölge insanına ekonomik katkı sağlaması. Bu kapsamda, kanyonun içerisinde ziyaretçilerin asgari ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapılar hazır hale getirildi. Ziyaretçilerin oturup dinlenebilecekleri otantik alanlar, mesire yeri ve seyir terasları oluşturuldu. Proje kapsamında yöre halkına arıcılık eğitimi verildi. Yabancı ziyaretçilere rehberlik hizmeti sunabilmek amacıyla yöre gençlerine İngilizce kursları verilmeye devam ediyor. Böylece köy halkından öncelikle gençlerin kişisel ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı planlıyoruz”

Hedef 20 Bin Ziyaretçi

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Doğal Cennet Geyik Kanyonu’nu yılda yaklaşık 2 bin kişinin ziyaret etiğini anlatarak, “Hedefimiz önümüzdeki yıllarda ziyaretçi sayısını yılda 20 bin kişiye çıkarmak. Fauna açısından da oldukça zengin olan kanyonda, ziyaretçiler, mağara içlerinde sarkıt ve dikitleri, irili ufaklı çok sayıda şelaleyi, endemik bitki türlerini, sığla ağaçlarını görebilirler ve dağ keçilerini görebilirler. Bölgede yetiştirilen doğal ürünleri de sergileyerek ziyaretçilerin beğenisine sunacağız Ben de, doğada yürüyüş yapmayı seven bir insanım. Buradan, doğa severlere ve dağcılara bir çağrıda bulunmak istiyorum; Büyük kentlerin stresinden, hengamesinden  kurtulmak istiyorsanız, Geyik Kanyonu sizleri bekliyor”

Türkiye’nin Sayılı Kanyonlarından Birisi

Muğla’nın “Gizli Doğa Cenneti” olarak nitelendirilen Geyik Kanyonu’nu keşfe gelen dağcılara ve fotoğrafçılara eşlik eden Doğa Rehberi Mevlana İnce ise kanyonun Türkiye’nin sayılı kanyonlarından birisi olduğunu anlatarak, “Ula Kaymakamlığı’nın Projesi tamamen hayata geçtiğinde kanyon Türkiye’deki en gözde yürüyüş etaplarından birisi haline gelir. 4-5 yıl sonra ise ziyaretçi sayısında rekor bir sayıya ulaşılır” diye ifade etti.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.