“Dağ sularını ovaya indirmeyin”

Yatağan Eğitim Gönüllüleri Derneği Başakanı Erbil Şener, yabani domuzların ve diğer bazı yırtıcı hayvanların şehre inmelerinin nedeninin dağlardaki suların borularla ovalara ve yerleşim yerlerine getirilmesinden kaynaklandığını...

“Dağ sularını ovaya indirmeyin”

Yatağan Eğitim Gönüllüleri Derneği Başakanı Erbil Şener, yabani domuzların ve diğer bazı yırtıcı hayvanların şehre inmelerinin nedeninin dağlardaki suların borularla ovalara ve yerleşim yerlerine getirilmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Bu konudaki endişesini ve düşüncesini sosyal medyaya attığı fotoğraflarla paylaşan Şener gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ben orman işletmesinde çalışan biri olarak görüyorum ki dağlarda çıkan suların çok büyük bir bölümü borularla ovalara ve yerleşim yerlerine getirilmiş. Yazıktır günahtır dağlarda ki hayvanlar nasıl yaşayacak. Bitkiler nasıl sulanacak, ondan sonra yabani domuzların ve diğer bazı yırtıcı hayvanların şehre inmelerinden şikâyet ediliyor. Nereye gidecek hayvanlar suyun yiyeceğin olduğu yere gelecek. Dağ sularının yok edilmesi Eko sistemi bozan en büyük etkendir. Buna bir yasal düzenleme getirilmesi gerekiyor.”

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.