Cumhuriyetimiz 90 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90’ıncı yılını ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da bir dizi etkinlikle kutlanmaya başladı. Protokol üyelerinin Atatürk anıtına çelek bırakmasıyla başlayan tören Muğla Valisi anıt...

Cumhuriyetimiz 90 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90’ıncı yılını ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da bir dizi etkinlikle kutlanmaya başladı. Protokol üyelerinin Atatürk anıtına çelek bırakmasıyla başlayan tören Muğla Valisi anıt şeref defterini imzalamasıyla son buldu.

Muğla’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Atatürk anıtına sunulan çelenk ile başladı. Cumhuriyet meydanında gerçekleşen törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal,  siyasi parti temsilcileri sivil toplum örgütlerin temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Törende Muğla Valiliği, Muğla Jandarma Komutanlığı ve Muğla Belediyesi’nin Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından Muğla Belediyesi Bando takımı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu. Milli marşın okunmasının ardından Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, anıt şeref defterini imzaladı.

Güvençer anıt şeref defterinde şu görüşlere yer verdi;

“Çok çetin, zorlu günlerin ve kahramanlık hikayeleri ile beneli efsanevi bir mücadelenin ardından kazanılan muhteşem zaferi taçlandıran Cumhuriyetimizin 90’ıncı yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu kutlu günlerde, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin  onurlu vatandaşları ve sadık hizmetkarları olmanın haklı gururu ile başta büyük önder, Cumhuriyetimizin kurucusu, lideri, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Cumhuriyet kahramanlarını saygı, şükran, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Büyük Türk Milletinin şahsi manevi yanının tebessüm ettiği bu an ve bu mekanda Cumhuriyetimiz ilelebet, muzaffer ve payidar kılma yolundaki azim ve kararlığımızı bir kez daha coşkuyla bütün dünyaya haykırarak ilan ediyoruz.”

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in konuşmasının arından çelenk sunma töreni son bulurken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün saat 9:00’da Vali Güvençer’in, makamında kutlamaları kabul etmesi ile başlayacak. Kabul töreninin ardından saat 10:00’da Muğla Atatürk Stadyumunda tören geçişi ile etkinlikler devam edecek.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.