Cumhuriyet Kadınları’ndan direnişe destek

Bodrum Cumhuriyet Kadınları Derneği yönetim kurulu ve üyeleri Maden-İş ve TES-İş tarafından bir yıl önce kurulan Yatağan Termik Santrali önündeki Direniş Çadırı’nı ziyaret ederek işçilere destek olduklarını açıkladılar.Maden-İş...

Cumhuriyet Kadınları’ndan direnişe destek

Bodrum Cumhuriyet Kadınları Derneği yönetim kurulu ve üyeleri Maden-İş ve TES-İş tarafından bir yıl önce kurulan Yatağan Termik Santrali önündeki Direniş Çadırı’nı ziyaret ederek işçilere destek olduklarını açıkladılar.

Maden-İş Sendikası Başkanı Süleyman Girgin, TES-İş Sendikası Başkanı Fatih Erçelik ve işçilerle uzun bir süre sohbet ederek karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunan Bodrum Cumhuriyet Kadınları Derneği yöneticileri ve üyeleri, işçilerin direnişinde işçilerle birlikte olduklarını söylediler.

Burada bir açıklama yapan Cumhuriyet Kadınların Derneği Bodrum Halikarnas Şube Başkanı Dr. Bedriye Gürkan; “Yatağan ve Milas’ın Cumhuriyet değerleri milletin kazanımları ve vatan savunması için direnin şanlı işçileri emekçileri hepinize merhaba. Bizler Bodrum Milas ve Yatağan Cumhuriyet Kadınları Derneği şubeleri olarak geldik. Amacımız Santraller açık kalmalıdır ancak çevreye verdiği zara önlenmelidir sloganı ile yürüdük. Neden Enerji son derece stratejik bir konudur. Türkiye Linyit Kömürleri açısından Dünyada 4 üncü Avrupa daha ön sıralardadır.

Bu linyitler düşük kalorili, linyitlerdir sobalarda yakarak tüketemezsiniz ayrıca da sobalarda yakarsanız daha çok zarar olur Bu linyitler Santraller de değerlendirilmelidir bu linyitler ulusal milli enerji kaynağımızdır.

Bu yüzden Termik santraller Türkiye’de olmalıdır bu linyitler o santrallerde enerjiye çevrilmelidir ve bugün ihracatımızın yarısından fazlasını oluşturan enerji bağımlılığı ortadan kaldırılmalıdır.

Biz bağımsızlıkçıyız, biz antiemperyalistiz, biz ulusal kaynaklarımızın değerlendirilmesinden yanayız o yüzden de termik santrallerden yanayız bu linyitlerin termik santrallerden enerjiye çevrilmesinden yanayız.”dedi.

Özelleştirme politikalarını da eleştiren Gürkan, “Sevgili arkadaşlar çevre konusundan çok duyarlı olacağız.  İşletmelerimizin çevreye verdiği zararların en aza indirebilecek tedbirlerin alınması içinde takipçisi olacağız.Özelleştirilince ne olacak özelleştirme demek özel işletme demek daha çok kâr daha çok kazanç demektir. Kârından fedakârlık etmek üzere çevreye duyarlı, çevreyi koruyacak tedbirleri almayacak demektir.

Özelleştirmeye bu nedenle çevre duyarlılığı olan arkadaşlarımızın özelleştirmeye karşı daha bir dirençle mücadele etmesi gerekir özelleştirmeye karşı olmak çevreyi koruma mücadelesinde bu işçilerin yanında olmak demektir. “ diye konuştu.

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.