“CUMHURBAŞKANI DEVREYE GİRMELİ”

BDP’nin tutuklu milletvekillerinin salıverilmesine yönelik çalışmalarına tepki gösteren BBP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Akın, “ Hükümetin PKK ile yürüttüğü süreç çözüm değil müzakere sürecidir. Gelişmelere...

“CUMHURBAŞKANI DEVREYE GİRMELİ”

BDP’nin tutuklu milletvekillerinin salıverilmesine yönelik çalışmalarına tepki gösteren BBP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Akın, “ Hükümetin PKK ile yürüttüğü süreç çözüm değil müzakere sürecidir. Gelişmelere karşı Sayın Cumhurbaşkanı devreye girmelidir.” Dedi.

Büyük Birlik Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Akın,  tutuklu bulunan BDP’li milletvekillerinin salıverilmesine yönelik yapılan düzenleme ve çalışmalara tepki gösterirken, bu gelişmelerin bugünü kadara hükümet ile PKK arasında yürütülen sürecin çözüm değil müzakere süreci olduğunu ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Akın; “Anayasa Mahkemesi'nin BDP'nin tutuklu milletvekilleri ile ilgili verdiği karar manidardır ve daha öncede dile getirdiğimiz üzere hükümetin PKK ile yürüttüğü sürecin çözüm süreci değil müzakere süreci olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.Bu kişilerin aslında normal Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre milletvekili olamayacakları çok açık ve nettir ama maalesef Türkiye şuanda geldiği sonuç itibariyle PKK karşısında adına çözüm süreci denilen müzakere süreci ile birlikte bütün bunların sözü verilmiştir. Şuanda sadece kamuoyu alıştırması yapılıyor. Bu kişiler mağdurmuş gibi gösteriliyor. Herhalde Hükümet Sözcüsü rahatlamıştır.

Hükümet sözcüsü cezaevindeki PKK’lılar ile ilgili çok gözyaşı döküyordu. ‘Demir parmaklıklar arasında kalmalarına gönlümüz razı olmuyor.’ Diye çok gözyaşı döküyordu. Hükümet sözcüsü için bayram günü olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

“Gözyaşlarını PKK için döküyorlar”

Hükümetin gözyaşlarını sadece PKK’lılar için döktüğünü söyleyen Akın; “ Hükümet sözcüsü arkadaşımızın Üzüntüsü daha devam edecek çünkü İçeride daha 3 kişi var. Bunların dosyaları Anayasa Mahkemesine gelmemiş.Hükümet sözcüsü içeridekiler ile ilgilide endişe etmesin. Onlarda yakın zamanda içeriden çıkarlar. O gözyaşları keşke Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimiz için, Türkiye Cumhuriyeti olarak vebalimiz olan Suriye’deki 100 bin kardeşimiz için, Iraktaki Türkmenler için, dökülebilseydi biz daha memnun olurduk. Ama bu gözyaşları PKK’lılar için dökülüyor. Onu da millete havale ediyorum. Ben bunun hukuki değil, siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Anayasa Mahkemesi üzerinde kamuoyu ve hükümet baskısı oluşturularak bu kararların aldırıldığını düşünüyorum. Bu kararları hukuki değil siyasi olarak görüyorum.” Diye konuştu.

Cumhurbaşkanına çağrı

Gelişmelere karşı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çağrıda bulunan Akın şunları ekledi: “Sayın Cumhurbaşkanının mutlaka devreye girmesi gerek çünkü Cumhurbaşkanının devlet içerisindeki kurumlar arasındaki diyalogu, uyumu sağlama gibi bir görevi var. Dolayısıyla da tepeden seyrederek bu görev ifa edilmez. Bizzat taraflarla görüşerek, bu özellikle yargı, yürütme ve yasamanın başıyla görüşerek, bunların temsilcileriyle görüşerek artık Türkiye'de gün yüzüne çıkmış olan, birliğimize, beraberliğimize zarar veren bu sürecin sonlandırılması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın daha etkin bir rol almasını biz BBP olarak bekliyoruz. Bizde BBP olarak bu noktada üzerimize ne düşüyorsa bunu yapmaya hazırız. Burada dikkat edilmesi gereken ya da takip edilmesi gereken yol hukuktur. Herkes hukukun içinde kalacak, hiç kimse hukukun dışında başka yollar aramayacak ve hukuku da kendi menfaati ya da kendi arzusu isteği doğrultusunda değiştirmeye kalkmayacak.”

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.