CORONAVİRÜS, KARACAÖREN MAHALLESİ’Nİ PAS GEÇTİ

Türkiye'de Coronavirüs vakalarının başlamasının üzerinden 10 ay geçmesine rağmen Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Karacaören Mahallesi’nde bugüne kadar herhangi bir Covid-19 vakasına rastlanılmadı. Yaklaşık 40 haneden...

CORONAVİRÜS, KARACAÖREN MAHALLESİ’Nİ PAS GEÇTİ

Türkiye'de Coronavirüs vakalarının başlamasının üzerinden 10 ay geçmesine rağmen Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Karacaören Mahallesi’nde bugüne kadar herhangi bir Covid-19 vakasına rastlanılmadı. Yaklaşık 40 haneden oluşan Karacaören Mahallesi’nin muhtarı Ziya Demirel, “Şimdiye kadar mahallemizde hiç vaka görülmedi. Kendimizi koruyoruz” dedi.

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı, kırsal kesimi olan yaklaşık 40 haneden oluşan 84 nüfuslu Karacaören Mahallesi’nde şimdiye kadar hiç Coronavirüs vakasına rastlanmadı. Mahalle sakinleri, virüs tehlikesine karşı ise kent merkezine çok nadir indiklerini dile getirdi.

Merkeze uzak ve doğanın içinde bulunan kırsal mahallede bulunan vatandaşlar muhtarlar vasıtası ile devletin getirdiği kurallara, maske ve mesafeye uyduklarını, bu sayede virüsten korunduklarını söyledi. Mahalle muhtarı Ziya Demirel, alınan tedbirlere uymaları sonucunda virüs ile tanışmadıklarını belirtti. Misafirlikleri kaldıran köy sakinleri, televizyondan izledikleri her tedbiri uygulayarak Coronavirüsten korunmaya devam ediyor.

Doğal ve sağlıklı beslenerek korunduklarını dile getiren muhtar Demirel, “Coronavirüs bizim mahallemize hiç gelmedi. Köyümüz şu anda temiz ve havadar. İmkanımız olduğu zaman merkezdeki doktorlara gidiyoruz ve ilacımızı yazdırıyoruz. Köyümüz 40 haneli 84 nüfuslu. Televizyondan izliyoruz ve devletimiz hangi kuralları aldıysa onlara uyuyoruz. Şehir merkezine indiğimiz zaman maskemizi takıyoruz. Köyden çıksak dahi saatimiz belli. Hastalık bulaşmasın diye alışverişimizi yapıyoruz ve köye dönüyoruz. Köy içerisinde de misafirliğe gitmiyoruz. Her gün düzenli olarak yaptığımız işler var.  Bu işler bize spor oluyor. Beslenmemizi de doğal olarak yaptığımız için bağışıklık sistemimiz güçlü. Yoğurt, tereyağı ve salça gibi daha birçok ürünü kendimiz yapıyoruz. Köy yumurtası tüketiyoruz. Köyümüz tam bir üretici mahallesi diyebiliriz. Umarım bu coronavirüs salgını bir an önce son bulur. Biz, Karacaören Mahallesi olarak hastalığa rastlamadık ama salgınla mücadele edenlere Allah yardım etsin. Hasta olanlara şifa diliyorum. En kısa zamanda eski halimize dönmeyi umut ediyorum” şeklinde konuştu.

“MAHALLEMİZDEN OTOBÜS BİLE GEÇMİYOR”

Öte yandan mahallesinde kahvehane ve market gibi birçok şeyin olmadığını dile getirerek kırsal mahalle olduklarına vurgu yapan muhtar Demirel, “Mahallemizde kahvehane yok. Bu yüzden vatandaşlarımız fazla yüz yüze gelme imkanı bulamıyor. Bu da bir etken diyebiliriz. Market ihtiyaçlarımızı da karşılamak için ilçe merkezine gidiyoruz.  Aylık masrafımızı görüp, stok yapıyoruz.  Mahallemizden otobüs bile geçmiyor. Çok küçük bir mahalleyiz” dedi.

Bu haber toplam 283 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.