Coğrafi İşaret Çalıştayı yapıldı

TOBB Coğrafi İşaret çalışmaları kapsamında düzenlenen çalıştayda konuşan Başkan Karakuş, “Türk özel sektörüne yol gösterici olmaya devam edeceğiz.” dedi. MUTSO, Muğla Saraylısı, Muğla Köftesi, Muğla Beyazı Mermeri,...

Coğrafi İşaret Çalıştayı yapıldı

TOBB Coğrafi İşaret çalışmaları kapsamında düzenlenen çalıştayda konuşan Başkan Karakuş, “Türk özel sektörüne yol gösterici olmaya devam edeceğiz.” dedi. MUTSO, Muğla Saraylısı, Muğla Köftesi, Muğla Beyazı Mermeri, Datça Nurlu Bademi için Türk Patent Enstitüsüne Coğrafi İşaret başvurusunu yapmıştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda/Borsalara ISO 17065 Uygunluk Değerlendirme Standardı, Coğrafi İşaret başvuru ve tescil süreçleri, denetim, AB uygulamaları ve hibe programları ile ilgili bilgilendirme eğitimi düzenledi.​

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’un açılış konuşması ile başlayan toplantı Türk Patent Enstitüsü ve Türk Standartları Enstitüsü’nün sunumlarıyla devam etti.

Bülent Karakuş açılış konuşmasında “Pek çok konuda olduğu gibi coğrafi işaret konusunda da TOBB çatısı altındaki oda ve borsalarımıza danışmanlık ve teknik hizmet sağlayacağız. Bu amaçla TOBB çatısı altındaki pilot oda ve borsalarımızla mevzuatın imkân verdiği ölçüde çalışmalar gerçekleştireceğiz. Coğrafi işarete konu ürünlerin bilimsel çalışmalarının yürütülmesi amacıyla 81 ilde görevlendirdiğimiz akademik danışmanlarımızla seferberlik başlatacağız. Her konuda olduğu gibi bu konuda da öncü olmaya ve Türk özel sektörüne yol gösterici olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Aydın Borsa Genel Sekreteri Çimen Mutlu’nun hibe programlarını anlattığı eğitim programı; coğrafi işaretle ilgili tüm tarafların etkin katılımıyla çok verimli geçti.

Çalıştay’a Muğla Saraylısı, Muğla Köftesi, Muğla Beyazı Mermeri, Datça Nurlu Bademi için Türk Patent Enstitüsüne Coğrafi işaret başvurusunu yapan MUTSO adına Eğitim ve Akreditasyon Sorumlusu Seher Taner Akgün katıldı.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.