Çocukların güzelliği heykellere yansıdı

Muğla Belediyesi kent estetiği ve kent mobilyaları konusunda yaptığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Muğla’nın günlük hayattan karelerinin yansıtıldığı “Sosyal Yaşam Heykelleri” projesi kapsamında...

Çocukların güzelliği heykellere yansıdı

Muğla Belediyesi kent estetiği ve kent mobilyaları konusunda yaptığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Muğla’nın günlük hayattan karelerinin yansıtıldığı “Sosyal Yaşam Heykelleri” projesi kapsamında yaptırılan ve Hasan İmamoğlu tarafından yorumlanan “ Birlikte Yürüyen Çocuklar”  heykeli yine yoğun ilgi ile karşılandı.

Yaptığı “Muğla Kavunu” ve “Göç Çiçeği” heykelleri ile beğeni kazanan sanatçı İmamoğlu, Muğlalıların gösterdikleri yoğun ilginin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Hasan İmamoğlu, “Muğlalıların çağdaş sanatlara olan duyarlılığı ve yatkınlığı zaten hepimizin malumu idi. Heykellerin montajı sırasında bile Muğlalılardan gördüğümüz ilgi ve katkı bizim için gerçekten büyük sevinç kaynağı oldu. Yaptığımız çocuk heykelleri Kocahavuz parkına, çocuk oyun gruplarının yanına yerleştirildi ve yerleştirilir yerleştirilmez bu heykelden çocuklar bir anlamda Muğlalı çocukların oyun arkadaşları oldu. Heykellerimizin yaşaması bu demek. ” açıklamasında bulundu.

Muğla Belediyesi sanat projesi uzmanları tarafından verilen bilgiye göre en son yerleştirilen “ Birlikte Yürüyen Çocuklar”  heykeli ile birlikte günümüze kadar “Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” kapsamında 28 heykel, “Temalandırma “Projesi” kapsamında 3 heykel, “Sembol Heykeller” kapsamında 2 heykel ve “Sosyal Yaşam Heykelleri” projesi kapsamında 8 heykel Muğlalılara kazandırıldı.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.