Çocukları yangından kurtardılar

Muğla şehir merkezinde bir evde çıkan yangında ikisi çocuk, üç kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Uğur Mumcu Bulvarı Mis Sokak 4 numaralı tek katlı müstakil bir evde saat 10:30 sıralarında elektrik kontağından çıktığı...

Çocukları yangından kurtardılar

Muğla şehir merkezinde bir evde çıkan yangında ikisi çocuk, üç kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Uğur Mumcu Bulvarı Mis Sokak 4 numaralı tek katlı müstakil bir evde saat 10:30 sıralarında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın çıktı. Evin içerisinde bulunan Melisa Ekici (7) kardeşi Menderes Ekici (4) ve Yıldıray Özdemir (20) hafif şekilde yaralandılar. 

Yangın esnasında yoldan araçları ile geçen Sabahattin Yılmaz ve İzzetin Öztürk adlı vatandaşlar alevlerin arasından çocukları kurtararak, hastaneye getirdi. Yangın esnasında başka bir odada bulun Özdemir ise olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekiplerince kurtarıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan yaralılardan Melisa ve Menderes kardeşlerinin durumunun iyi olduğu, Özdemir'in ise yangın esnasında yüzünde yanıklar oluştuğu ve dumandan zehirlendiği öğrenildi. Olay yerinde yangına müdahale etmek isteyen Muğla Belediyesi İtfaiye ekipleri, elektrik kaçağından dolayı bir süre eve giremedi. Yangın mahalline gelen Aydem ekiplerin tarafından elektrik direğinden enerji hattı kesilerek, itfaiye ekiplerinin içeri girmesini sağladı. Çıkan yangında kullanılamaz hale gelen evdeki tüm eşyalar tamamen yandı.

Yangında çocukları alevlerin arasında kurtararak, hastaneye getiren Sabahattin Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada; "Biz olay yerinden arkadaşım İzzettin Öztürk ile birlikte geçiyorduk. Yangını görünce, içerinden sesler geldiğini duyduk. Alevlerin arasına dalarak, sesin geldiği yerden biri kız diğeri erkek iki çocuğu kurtararak, dışarı çıktık. Bu sırada başka bir odadan bir erkek sesi daha geliyordu fakat aşırı duman ve alevler nedeniyle tekrardan içeri giremedik. Çocukları aracımızla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine getirdik" dedi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.