Çocuklar festivalde buluştu

Marmaris'in Armutalan Beldesi’nde düzenlenen “5. Uluslararası İncilerin Dansı Çocuk Festivali” başladı. Festival etkinliklerine 7 ülkeden 400 çocuk katıldı.Armutalan Belediyesi tarafından organize edilen “5. Uluslararası...

Çocuklar festivalde buluştu

Marmaris'in Armutalan Beldesi’nde düzenlenen “5. Uluslararası İncilerin Dansı Çocuk Festivali” başladı. Festival etkinliklerine 7 ülkeden 400 çocuk katıldı.

Armutalan Belediyesi tarafından organize edilen “5. Uluslararası İncilerin Dansı Çocuk Festivali” 11 ülkeden toplam 400 çocuğun katılımıyla festival yürüyüşü yapılmasıyla başladı. Armutalan Adnan Menderes Caddesi üzerinden başlayıp belediye meydanında son bulan yürüyüş sergilenen gösterilerin ardından sona erdi.

Yürüyüşe Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Almanya Boxberg / Oberlavsits şehrinden gelen Belediye Başkanı Roland Trunsch, Romanya Albeşti Belediye Başkanı Moldovan Gherghe, Slovakya Stara Lubovna Belediye Başkanı Michal Biganic ve Armutalan'ın kardeş şehri olan Bulgaristan Balçık Kenti Belediye Başkanı Nikolay Angelov da katıldı. Festivale konuklar ve halk da yoğun ilgi gösterdi.

Bu yıl 5.’si gerçekleştirilen festivale Rusya, Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Başkurdistan, Tataristan, Sırbistan, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya, Slovakya ve Türkiye’den 400'e yakın çocuk katılıyor. Yapılan renkli gösteriler çocukların ve izleyicilerin eğlenceli dakikalar geçirmesine neden olurken Rusya'dan gelen Halk Dansları Topluluğunun yaptığı gösteri ise hayli ilgi çekti.

Festival açılışında bir konuşma yapan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu festivalin her yıl artarak devam edeceğini söyledi.

Ünlü:“Ülkemizin ve dünya’nın farklı köşelerinden gelip Armutalan’da açan dünya’nın en güzel çiçekleri sevgili çocuklarımız, değerli konuklarımız, Armutalan’da bu sene 5. düzenlenen Uluslararası İncilerin Dansı Çocuk Festivaline hoş geldiniz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. En bu çocuk festivalinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü yurt dışından ve ülkemizin değişik yerlerinden gelen çocuklar festival süresince kaynaşıyor ve çok sıkı dostluklar kutuluyor. Bu durumda yerinde tanıtım için çok önemli” dedi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.