Çocuk Müzesi açılıyor

Menteşe Belediyesi ile Çocuk ve Gençlik Müzeleri Derneği’nce ortaklaşa düzenlenen “Tarihe Yolculuk” adlı Çocuk Müzesi Sergisi, 23 Mart Pazartesi Saat: 13.30’ da Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde açılıyor.Menteşe...

Çocuk Müzesi açılıyor

Menteşe Belediyesi ile Çocuk ve Gençlik Müzeleri Derneği’nce ortaklaşa düzenlenen “Tarihe Yolculuk” adlı Çocuk Müzesi Sergisi, 23 Mart Pazartesi Saat: 13.30’ da Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde açılıyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, serginin kalıcı hale gelmesi ve Menteşe’ye bir Çocuk Müzesi kazandırmak istediklerini belirtti.

Başkan Gümüş, “Tarihe Yolculuk” adlı sergi hakkında yaptığı açıklamada, “Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onlar için bir şeyler yapmak, gelişimlerine katkı sağlamak çok önemli. Bu nedenle Çocuk ve Gençlik Müzeleri Derneği’nce ortaklaşa “Tarihe Yolculuk” adlı bir Çocuk Müzesi açıyoruz. Bu sergimizde tamamen çocuk boyutlarında 1920’lerin Ankara’sını anlatan bir ev de olacak. Çocuklarımız bu sergide Kurtuluş Savaşı, Meclisin Kuruluşu ve Cumhuriyet’e giden süreci yine onlara özgü müze ortamında öğrenecekler. Bunun yanında müzede yine kendi kültürümüzü ve tarihimizi anlatan oyuncaklarda bulunacak. Çocuklarımız bu sergide dokunarak, eğlenerek, oynayarak tarihimizi öğrenme şansı bulacaklar. Sergi 3 Mayıs 2015 Pazartesi tarihine kadar açık olacak. Sergi boyunca alanında uzman eğitimci arkadaşlarımız olacak. Belediye olarak hedefimiz Menteşe’de kalıcı bir Çocuk Müzesi oluşturmak. Türkiye’de ilk olacak bu müzemizin ilk adımını 23 Mart’ta atacağız” dedi.

Başkan Gümüş, sergi boyunca Belediye olarak çeşitli etkinliklerinde yapılacağını belirtti.

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenecek sergi 3 Mayıs 2015 Pazartesi tarihine kadar açık olacak.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.