Çobanı UMKE ve helikopter kurtardı

Marmaris ilçesinde dağlık arazide hayvanlarını otlatırken rahatsızlanarak bayılan çobanı UMKE ekipleri helikopter yardımı ile kurtardılar.Marmaris ilçesinde dağda hastalanan bir çoban UMKE ve askeri helikopterin yardımıyla...

Çobanı UMKE ve helikopter kurtardı

Marmaris ilçesinde dağlık arazide hayvanlarını otlatırken rahatsızlanarak bayılan çobanı UMKE ekipleri helikopter yardımı ile kurtardılar.

Marmaris ilçesinde dağda hastalanan bir çoban UMKE ve askeri helikopterin yardımıyla kurtarılarak hastanede tedavi altına alındı.

Marmaris’in 65 kilometre mesafedeki Taşlıca köyünde, çobanlık yaparak geçinen Mustafa Pişkin (53), köye 2 saatlik yürüme mesafesinde bulunan dağlık arazide hayvanlarını otlatmaya gitti. Pişkin, öğle saatlerinde keçilerini otlatırken aniden rahatsızlanıp bayıldı. Pişki’nin öğlen eve dönmediğini fark eden yakınları arazide aramaya çıktı. Patika yoldan uzun süren bir yolculuğun arkasından çobana ulaşan yakınları Pişkin’i baygın halde bularak 112 ve jandarmaya haber verdi. İhbarı değerlendiren yetkililer, kurtarma bölgesinin ulaşıma uzak olduğu bilgisini alarak Muğla UMKE ve Dalaman Havalimanında bulunan askeri bir helikopteri bölgeye sevk ettiler. Kalp krizi ihtimalini değerlendiren ekipler, araçla karayolu ulaşımının bulunmadığı bölgeye askeri helikopterin yardımı ile havadan ulaştılar. 2 saatlik bir çabanın sonucunda çobana ulaşan UMKE ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptılar. Şok geçirdiği tespit edilen Pişkin, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından helikopterle Marmaris Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Pişki’nin baş ağrısı şikayetinin olduğu ve bilincinin ara sıra gittiği öğrenilirken hayati tehlikesinin olmadığı bir süre müşahede altında tutulacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.